Nicolae Timofti: Formuzal face parte din structuri ostile cursului de integrare europeană

  • 02 Octombrie 2013 15:03
Nicolae Timofti: Formuzal face parte din structuri ostile cursului de integrare europeană

Bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, a elaborat un proiect despre organizarea unui referendum în regiune cu privire la direcția politicii externe a Republicii Moldova. El a transmis documentul Adunării Populare de la Comrat.

Potrivit proiectului, locuitorii din Găgăuzia ar urma să opteze pentru una din trei opțiuni – aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, aderarea la Uniunea Euroasiatică și dezvoltarea unor relații bune cu ambele structuri.

Autoritățile de la Chișținău au criticat dur această inițiativă. Premierul Iurie Leancă a amintit că autonomia găgăuză nu are competențe de politică externă.

Președintele Nicolae Timofti a declarat, la rândul său, că Mihail Formuzal face parte din structuri ostile cursului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Potrivit constituției Republicii Moldova, Parlamentul este cel care ”aprobă direcțiile principale ale politicii interne și externe a statului”, iar Codul Electoral precizează că la un referendum local pot fi scoase doar probleme ce țin de  competența  administrației publice locale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău