Nicolae Negru: În ultima vreme se vorbește mult despre „trădarea” lui Dodon (Revista presei)

  • 05 Septembrie 2017 09:26
Nicolae Negru: În ultima vreme se vorbește mult despre „trădarea” lui Dodon (Revista presei)

Revista presei de la Chișinău

Ziarul Timpul lansează Campania „JOS DODON!” în semn de protest față de declarațiile scandaloase ale președintelui care nu fac nimic altceva decât să provoace ură și dezbinare în societate. Ziarul scrie că în pofida faptului că „președintele” s-a declarat a fi al tuturor, este evident că acesta joacă de partea rușilor, urăște românii dar și vorbitorii de română. În fiecare săptămână de „lucru” Dodon scandalizează opinia publică prin diverse declarații. Timpul amintește că săptămâna trecută i-a amenințat că-i va da afară pe Filip și Candu din Consiliul Suprem de Securitate, pentru că primii doi ar fi boicotat ședința. Apoi Dodon a umilit bătrânii de la piață: „noi suntem stat și nu babe de la piață”, chiar dacă deseori a ieșit în piețe să-și facă imagine politică. De Ziua Limbii Române, a depus flori pe ascuns la monumentul lui Ștefan cel Mare și a insistat că limba noastră este „limba moldovenească”. Și nu în ultimul rând, președintele și-a numit cetățenii „lepădături”, „paraziți”, incitând poporul la război, scrie Timpul. 

Portalul Deschide.md scrie că fostul președinte al Curții Constituționale Alexandru Tănase i-a răspuns președintelui Dodon care a declarat recent că cei care luptă la Chișinău pentru Unirea cu România „sunt niște lepădături". Pe o rețea de socializare Tănase scrie că „Lepădătură este cel care se leapădă de neamul său, de cultura sa și care se gudură slugarnic la picioarele dușmanilor". Fostul președinte al CCM mai scrie că lepădătură este cel care-i decorează pe cei care ți-au împușcat frații și surorile cu ordine de stat a țării tale.

În Ziarul Național Nicolae Negru observă că în ultima vreme se vorbește mult despre „trădarea” lui Dodon, despre faptul că el ar acționa ca un cal troian al Moscovei la Chișinău. Comportamentul, afirmațiile sale antioccidentale, antiromânești, dar și antimoldovenești se sincronizează în mod evident cu cele ale Moscovei. Potrivit lui Nicolae Negru, înainte de vorbi despre loialitatea, patriotismul și respectul său față de Constituția Republicii Moldova, s-ar cere, din punctul său de vedere, o verificare a sănătății sale mintale, s-ar putea ca obținerea funcției de președinte să-i fi dereglat definitiv echilibrul psihic.

Ziarul de Gardă a lansat o serie de articole cu participarea reprezentanților confesiunilor religioase din R.Moldova despre subiecte considerate controversate în societatea noastră. Pentru a elucida asemănările și diferențele, am decis să le adresăm reprezentanților confesiunilor religioase din R. Moldova câte cinci întrebări – privind căsătoria între persoanele de același gen, avort, divorț, moarte, dar și veniturile bisericilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău