Nicolae Negru: În ultima vreme se vorbește mult despre „trădarea” lui Dodon (Revista presei)

  • 05 Septembrie 2017 09:26
Nicolae Negru: În ultima vreme se vorbește mult despre „trădarea” lui Dodon (Revista presei)

Revista presei de la Chișinău

Ziarul Timpul lansează Campania „JOS DODON!” în semn de protest față de declarațiile scandaloase ale președintelui care nu fac nimic altceva decât să provoace ură și dezbinare în societate. Ziarul scrie că în pofida faptului că „președintele” s-a declarat a fi al tuturor, este evident că acesta joacă de partea rușilor, urăște românii dar și vorbitorii de română. În fiecare săptămână de „lucru” Dodon scandalizează opinia publică prin diverse declarații. Timpul amintește că săptămâna trecută i-a amenințat că-i va da afară pe Filip și Candu din Consiliul Suprem de Securitate, pentru că primii doi ar fi boicotat ședința. Apoi Dodon a umilit bătrânii de la piață: „noi suntem stat și nu babe de la piață”, chiar dacă deseori a ieșit în piețe să-și facă imagine politică. De Ziua Limbii Române, a depus flori pe ascuns la monumentul lui Ștefan cel Mare și a insistat că limba noastră este „limba moldovenească”. Și nu în ultimul rând, președintele și-a numit cetățenii „lepădături”, „paraziți”, incitând poporul la război, scrie Timpul. 

Portalul Deschide.md scrie că fostul președinte al Curții Constituționale Alexandru Tănase i-a răspuns președintelui Dodon care a declarat recent că cei care luptă la Chișinău pentru Unirea cu România „sunt niște lepădături". Pe o rețea de socializare Tănase scrie că „Lepădătură este cel care se leapădă de neamul său, de cultura sa și care se gudură slugarnic la picioarele dușmanilor". Fostul președinte al CCM mai scrie că lepădătură este cel care-i decorează pe cei care ți-au împușcat frații și surorile cu ordine de stat a țării tale.

În Ziarul Național Nicolae Negru observă că în ultima vreme se vorbește mult despre „trădarea” lui Dodon, despre faptul că el ar acționa ca un cal troian al Moscovei la Chișinău. Comportamentul, afirmațiile sale antioccidentale, antiromânești, dar și antimoldovenești se sincronizează în mod evident cu cele ale Moscovei. Potrivit lui Nicolae Negru, înainte de vorbi despre loialitatea, patriotismul și respectul său față de Constituția Republicii Moldova, s-ar cere, din punctul său de vedere, o verificare a sănătății sale mintale, s-ar putea ca obținerea funcției de președinte să-i fi dereglat definitiv echilibrul psihic.

Ziarul de Gardă a lansat o serie de articole cu participarea reprezentanţilor confesiunilor religioase din R.Moldova despre subiecte considerate controversate în societatea noastră. Pentru a elucida asemănările şi diferenţele, am decis să le adresăm reprezentanţilor confesiunilor religioase din R. Moldova câte cinci întrebări – privind căsătoria între persoanele de acelaşi gen, avort, divorţ, moarte, dar şi veniturile bisericilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chişinău
24 °C
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:1,5 m/s
Vin
24 °C
Sâm
14 °C
Dum
16 °C
Lun
18 °C
Mar
21 °C

Curs oficial BNM 29 Mai 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6728 -0.0616
USD 16.8771 0.0237
RON 4.2434 -0.0202
UAH 0.6459 0.0016
RUB 0.2706 -0.0015
Arhivă Radio Chișinău