Nicolae Negru: Dacă își dă demisia Guvernul Chicu, situația se schimbă radical. Decât să-și asume răspunderea, mai bine să plece

  • 04 Iulie 2020 11:39
Nicolae Negru: Dacă își dă demisia Guvernul Chicu, situația se schimbă radical. Decât să-și asume răspunderea, mai bine să plece

Comentatorul politic și editorialistul Nicolae Negru este de părere că, dacă își dă demisia Guvernul Chicu, situația se schimbă radical. „În primul rând, Partidul Democrat va trebui să se gândească ce preferă – să meargă la sinucidere politică în alegeri anticipate ori poate să contribuie la instalarea unui alt guvern, de exemplu, tehnocrat în adevăratul sens al cuvântului”. Decât să-și asume răspunderea, mai bine să plece acest guvern, sugerează editorialistul. Comentatorul politic și editorialistul Nicolae Negru este de părere că, dacă își dă demisia Guvernul Chicu, situația se schimbă radical. „În primul rând, Partidul Democrat va trebui să se gândească ce preferă – să meargă la sinucidere politică în alegeri anticipate ori poate să contribuie la instalarea unui alt guvern, de exemplu, tehnocrat în adevăratul sens al cuvântului”. Decât să-și asume răspunderea, mai bine să plece acest guvern, sugerează editorialistul.

„Să zicem, tehnocrat în adevăratul sens al cuvântului, care să pregătească republica pentru eventualele alegeri anticipate, dar în care să aibă toată lumea încredere, să fie libere și corecte, nu niște alegeri parlamentare anticipate care să-l favorizeze pe Dodon. Și prezidențiale, apropo. Deci, asta ar fi soluția – să-și dea demisia Ion Chicu, să plece acest guvern și să se pornească o construcție guvernamentală de la început cu toate partidele care se află în parlament”, a declarat Nicolae Negru într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, citat de IPN.

Comentatorul politic a menționat că politicienii moldoveni s-au transformat în actori de Hollywood. Deputații, liderii de partide s-au transformat în regizori, au regizat un spectacol de mai mare dragul. Referindu-se la cazul deputatului Ștefan Gațcan, Nicolae Negru a decclarat că sunt multe lucruri care ridică semne de întrebare – acele imagini video în care apare cu mască. „De cealaltă parte, văd că Partidul Democrat a votat în Comisia juridică să accepte cererea de demisie a lui Gațcan, fără să-l vadă pe acest Gațcan. E ciudată această naivitate simulată, e de neînțeles mișcarea Partidului Democrat în această situație critică”, a notat editorialistul.

Nicolae Negru este de părere că și în rândul deputaților socialiști s-a băgat frică. „Desigur, acum fiecare trebuie să se gândească ce va urma dacă cumva va depune o cerere de plecare din fracțiune, dacă cumva va adera la altă fracțiune. E o încălcare vădită a Constituției, orice deputat are dreptul să plece, așa cum, de altfel, au plecat la timpul respectiv din PCRM Dodon, Greceanîi... Iată că acum lucrul acesta este periculos, felul cum s-a acționat și, de altfel, cel mai grav e că s-a acționat cu implicarea instituțiilor statului, reiese că noi avem aici un stat banditesc, nu un stat de drept”, a menționat comentatorul.

„Nu cred că alegerile parlamentare anticipate vor schimba mult situația, adică nu cred că lucrurile așa simplu se rezolvă – ai chemat alegeri anticipate și toți cei care nu-i dorești tu în parlament au și plecat de acolo. Din păcate, nu este așa”, a mai spus Nicolae Negru.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău