Nicolae Negru | Când se strofolește la adresa reprezentanților Bruxellesului sau a României, Ion Chicu o face pentru plăcerea păpușarilor săi: a lui Dodon și a Moscovei

  • 22 Mai 2020 18:51
Nicolae Negru | Când se strofolește la adresa reprezentanților Bruxellesului sau a României, Ion Chicu o face pentru plăcerea păpușarilor săi: a lui Dodon și a Moscovei

Premierul Ion Chicu a lansat astăzi un atac dur asupra României, într-un comentariu făcut pe marginea criticilor aduse Guvernului de la Chișinău de europarlamentarul român, Siegfried Mureșan. Acesta afirmat că Executivul moldovean ar întârzia cu adoptarea reformelor necesare pentru ca să poată beneficia de următoare tranșă din ajutorul acordat Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Premierul de la Chișinău spune ceea ce i-ar plăcea să audă Moscova și președintele Igor Dodon, consideră unii analiști de la Chișinău. Detalii are Cristina Popușoi.

Premierul Ion Chicu l-a atacat dur pe eurodeputatul român, Siegfried Mureșan, care a spus că guvernarea de la Chișinău eșuează în gestionarea crizei COVID-19, fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor. Pe Facebook, Ion Chicu a scris că România „geme de cea mai mare corupție din Europa” , iar criticile unor oficiali români ar fi „atacuri concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei”. Comentatorul politic Nicolae Negru atenționează că Ion Chicu nu este la fel de incisiv în relația cu Rusia sau cu președintele Dodon, ba chiar este docil.

„Are o problemă acest Ion Chicu: nu suferă nicio critică, nicio observație, este buricul pământului, pur și simplu. Deși, pe de altă parte, l-am văzut foarte docil și nu l-am văzut să ridice glasul la ceea ce face Rusia, de exemplu. Iată că aceste recomandări au unele observații prietenești, care mai răsună de la Bruxelles, de la București, îl scot din sărite pe Ion Chicu. Există în societatea noastră persoane cu o românofobie reminiscentă, încă din perioada sovietică, dar cred că în cazul lui Chicu e o românofobie, pe care și-a cultivat-o în ultima perioadă, aflându-se în funcția de premier a R. Moldova. El spune ceea ce-i place lui Dodon și ceea ce-i place Moscovei și asta e mult mai grav. Această pretinsă independență a lui Ion Chicu e de fapt o dependență de Dodon și de Rusia.. Atunci când se strofolește la adresa reprezentanților Bruxellesului sau a României, Ion Chicu o face pentru plăcerea păpușarilor săi: a lui Dodon și a Moscovei. El e o persoană neindependentă și prin urmare cuvintele marionetă nu contează, dar el pare o marionetă cui inițiativă, care spune ce crede el că i-ar plăcea lui Dodon și Moscovei”, a declarat Nicolae Negru. 

Europarlamentarul Siegfried Mureșan a opinat că, în ultimii 5 ani, Republica Moldova a avut parte de mai multe guverne slabe, care au eșuat în aplicarea unor reforme importante. „Guvernele Partidului Democrat și cel al Partidului Socialiștilor au destabilizat situația politică din Republica Moldova și au împovărat cetățenii. Din această cauză, criza COVID-19 a prins Republica Moldova nepregătită”, a subliniat eurodeputatul. El face referire la raportul publicat recent de Serviciul de Cercetare al Parlamentului European privind punerea în aplicare a Acordului de Asociere a UE, inclusiv a Acordului de liber schimb profund și cuprinzător (DCFTA) cu Republica Moldova, care confirmă că Republica Moldova este în urmă în ceea ce privește implementarea reformelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău