Nicolae Negru: Nici să-ți dea prin cap câți avocați are Putin la Chișinău

  • 03 Martie 2015 09:53
Nicolae Negru: Nici să-ți dea prin cap câți avocați are Putin la Chișinău

Revista presei din 3 martie 2015

Revista presei. Nicolae Negru: După ce vor termina cu dușmanii din interior, Putin și putiniștii se vor apuca de cei din afară.

Orice eveniment care s-a întâmplat în aceste zile în lume, inclusiv pasiunile din politica moldovenească, cu despărțiri, repoziționări și fidelități fără orizont, pălește în fața asasinatului politic de la Moscova, observă Vasile Gârneț în Ziarul Național. Boris Nemțov, un lider al opoziției ruse, a fost împușcat sub zidurile Kremlinului – o execuție care concurează cu cele mai terifiante scenarii de film, după publicist. Rusia lui Putin a devenit un câmp de vânătoare. Sunt vânați și eliminați toți cei care nu acceptă politica liderului supreme, subliniază Vasile Gârneț, care constată că spre acest „tărâm de vis” ne îndeamnă să mergem Dodon și acoliții săi, asistați de propaganda rusească difuzată în R. Moldova, pe care nimeni nu îndrăznește să o îngrădească. Dar și corupția, duplicitatea politicienilor care pledează pentru Europa, subminând prin comportamentul lor ideea europeană, tot în aceeași direcție ne trag, subliniază publicistul de la Ziarul Național.

Nici să-ți dea prin cap câți avocați are Putin printre jurnaliștii de la Chișinău, avocați sau „idioți utili”, care își etalează logica de fier și capacitățile detectiviste, remarcă Nicolae Negru in Ziarul Național. În opinia autorului după ce vor termina cu dușmanii din interior, Putin și putiniștii se vor apuca de cei din afară. Dacă nu s-au apucat deja. Fiindcă veni vorba de accidente rutiere... Dumitru Matcovschi, Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Gheorghe Ghimpu, Grigore Grigoriu, Grigore Vieru, Tudor Cataraga... au murit în accidente rutiere neelucidate până acum. Scria Aleksandr Soljenițîn în lucrarea „Bodalsea telenok s dubom” („Vițelul și Stejarul”) că i se pregătea și lui un accident rutier, dar l-a evitat emigrând, fiind avertizat de un kaghebist.

Timpul se întreabă ce fel de neutralitate avem când pe teritoriul țării staționează, fără acordul Guvernului și Parlamentului național, trupe ale Federației Ruse? Ziarul menționează că politicienii și presa de la Chișinău aproape că au ignorat semnalele de alarmă trase de NATO și cancelarul german Angela Merkel săptămâna aceasta, referitoare la posibilele pericole militare care s-ar putea apropia de hotarele Republicii Moldova. La întrevederea avută cu președintele României, Klaus Iohannis, cancelarul german Angela Merkel s-a arătat de asemenea îngrijorată în legătură cu o eventuală agravare a situației în Republica Moldova.

Iurie Roșca, la București, printre „oamenii lui Putin”, titrează Jurnal.md. Liderul Partidului Popular Creștin Democrat, Iurie Roșca, a participat la sfârșitul săptămânii trecute, la București, la un simpozion dedicat „personalității și operei marelui filozof mistic român, Jean Pârvulesco”. Presa română a calificat reuniunea drept una a „admiratorilor lui Putin” în România. La ea a intervenit prin skype și controversatul filosof rus Alexandr Dughin, oficial consilier al președintelui Dumei de Stat a Rusiei, considerat drept ideologul principal al președintelui Vladimir Putin. Roșca a avut și o intervenție în cadrul așa-zisului simpozion, el povestind felul în care a făcut cunoștință cu Dughin, pe care-l consideră un „geniu”.

Adevărul scrie astsăzi despre cei care vor  să conducă Găgăuzia și remarcă faptul că la scrutinul din acest an s-au înregistrat un număr record de candidați - 11.Printre ei candidați-enigme, foști și actuali comuniști, businessmeni.

Alegerile bașcanului vor avea loc în mai puțin de trei săptămâni, în Unitatea Teritorial-Autonomă Găgăuzia. Până în acest an, cei mai mulți pretendenți la funcția de bașcan s-au înregistrat la scrutinul din anul 2002. Atunci șase candidați erau în buletinul de vot.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău