Nicolae Negru: „Hristos nu mai este așteptat în Rusia nici măcar de Ziua Învierii” (Revista presei)

  • 22 Aprilie 2022 10:19
Nicolae Negru: „Hristos nu mai este așteptat în Rusia nici măcar de Ziua Învierii” (Revista presei)

Rusia pravoslavnică nu-l mai așteaptă pe Hristos, constată Nicolae Negru în Ziarul Național, după ce Rusia a refuzat să oprească bombardarea și uciderea ucrainenilor pe perioada sărbătorilor de Paști. În opinia publicistului, aceasta spune multe despre natura regimului putinist, despre starea morală și psihică a liderului de la Kremlin și a poporului care îl idolatrizează, mergând orbește după el. Chiar dacă angajată într-o luptă cu mai toată lumea, Moscova nu scapă din vedere și ce se întâmplă la Chișinău, reacționând cu vehemență, brutal la promulgrea legii privind interzicerea simbolurilor agresiunii rusești împotriva Ucrainei. Nicolae Negeru amintește că Moscova acționează la Chișinău prin Dodon și tovarășii săi, care amenință azi cu nesupunere civică. Însă, subliniază editorialistul de la Ziarul Național, toate interesele „panglicarilor” converg spre instabilitatea dorită de Moscova, la care instabilitate contribuie și oamenii tâlharului Șor, trăgând sforile din ascunziș, nerăbdător să declanșeze alegeri anticipate. Nu se știe cât a alocat Kremlinul pentru finanțarea coloanei a cincea din Republica Moldova, dar coloana există și amenință cu destabilizarea, cu alegeri anticipate, trage alarma Nicolae Negru.

Nu au lăsat pentru a doua zi: Procurorii au descins cu percheziții la mai multe adrese afiliate deputatului Radu Mudreac, scrie Anticorupție.md. Procurorii au descins, aseară, cu percheziții în biroul de serviciu din Parlament, precum și la mai multe adrese afiliate deputatului socialist Radu Mudreac. Perchezițiile s-au defășurat  în cadrul dosarului penal intentat parlamentarului pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Oamenii legii au început perchezițiile la scurt timp după ce majoritatea parlamentară a dat curs demersului procurorului general interimar, Dumitru Robu, în privința reținerii, arestării și percheziționării lui Mudreac. Deputatul bănuit a acuzat  dureri de inimă și a fost internat în spital, fiind luat chiar din Parlament, la scurt timp după ce a rostit un discurs în apărarea sa. Colegii de fracțiune a lui Mudreac susțin că acesta a suportat două intrevenții chirurgicale pe cord și era programat pentru a treia intervenție.

Dodon leagă dosarul PENAL în privința lui Mudreac de NATO și de „un PLAN metodic dictat guvernării din străinătate”, citim în Ziarul Național. Acesta o AMENINȚĂ pe Maia Sandu și aduce în discuție alegerile prezidențiale și parlamentare anticipate.

Republica Moldova s-ar putea pomeni la 1 mai, vrând-nevrând, în situația de a nu mai primi gaze naturale din Rusia, fiind astfel realizat, fără un efort prea mare al Chișinăului, dezideratul de independență energetică, despre care se tot vorbește de vreo 20 de ani, remarcă Gazeta de Chișinău. Însă potrivit publicației, situația nu este,  chiar atât de disperată precum pare. Vicepremierul Andrei Spînu a menționat că autoritățile de la Chișinău se pregătesc de mai mult timp de o eventuală sistare a furnizării gazelor din Federația Rusă. Totuși, după Gazeta de Chișinău există mari șanse ca Gazpromul să nu renunțe la contractul cu Chișinăul în condițiile în care tot mai multe țări renunță la relațiile comerciale cu Rusia. În plus, în cazul rezilierii contractului cu Gazprom, și regiunea transnistreană va rămâne fără gaze naturale, acestea reprezentând o sursă importantă de menținere pe linia de plutire a regimului separatist de la Tiraspol, iar Rusia este, de regulă, foarte grijulie cu enclavele sale geopolitice.

Originar din Moldova, numit șef al unei companii din cadrul Gazprom, titrează Mold-street. Portalul scrie că Gazprom Schweiz AG, subsidiara elvețiană a gigantului rus Gazprom, responsabilă cu vânzările de gaze naturale ale rușilor în Europa, a schimbat conducerea companiei de intermediere de importuri de gaze pe care o controlează integral în România, WIEE România SRL. Astfel, noul director general al WIEE România SRL este Oleg Shlafman (46 ani) din Soroca, Republica Moldova. Anterior, între 1997 și 2015, Șlafman a ocupat mai multe poziții în cadrul grupului agro-industrial AMG Holding din Republica Moldova, controlat de fostul vicepreședinte al grupului Lukoil, Nicolae Ciornîi.

Atrocitățile din Bucea – Între falsuri și crime de război. Ziarul de Gardă publică părerea chișinăuienilor despre ce s-a întâmplat în localitatea ucraineană în care zeci de civili au fost găsiți morți. Ziarul se mai interesează  care sunt sursele lor principale de informare în perioada de război.

Timpul scrie că rușii au publicat din greșeală date despre pierderile din Ucraina. Zeci de mii de morți, și 116 marinari morți pe nava „Moskva”. Publicația pro-Kremlin Readovka a publicat din greșeală date de la Ministerul rus al Apărării cu privire la pierderile reale ale țării în războiul cu Ucraina. Potrivit publicației propagandiștilor, 13 mii 414 ocupanți sunt morți și alți 7 mii sunt dispăruți, dar cel mai probabil sunt și ei decedați. Mesajul a apărut pe pagina Vkontakte a publicației, dar a fost șters ulterior. Captura de ecran a fost publicată pe canalul Telegram al Forțelor Armate ale Ucrainei.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău