Nicolae Negru: Ghimpu - președinte sau alegeri anticipate

  • 23 Februarie 2016 11:40
Nicolae Negru: Ghimpu - președinte sau alegeri anticipate

Revista presei din 23 februarie 2016

Timpul scrie despre asistența umanitară oferită de România Republicii Moldova. Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a discutat ieri, 22 februarie, cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurca, aspecte tehnice despre ajutorul umanitar nerambursabil acordat de Guvernul României. În cadrul întrevederii, s-a discutat despre grupurile de destinatari, aflați în situații de dificultate, corectitudinea și transparența listelor pregătite de autoritățile locale, repartizarea coletelor cu produse alimentare către beneficiari. Asistența umanitară va consta în produse alimentare – făină, paste făinoase, mălai, conserve de carne, de pate și de legume, precum și în păcură pentru suplinirea rezervelor centralelor termoelectrice pentru necesitățile de urgență.

Ghimpu - președinte sau alegeri anticipate înainte de alegeri anticipate, așa se întitulează editorialul semnat de Nicolae Negru în Ziarul Național. Potrivit autorului, faptul că noua alianță nu are încă o denumire arată că procesul de formare nu s-a încheiat, că între democrați, liberali și foștii comuniști se dă o luptă crâncenă pentru principalele „pârghii”. ”Dacă Mihai Ghimpu nu a renunțat la visul său de a deveni președinte, Plahotniuc are o problemă, scrie editorialistul. Dacă pentru alierea cu foștii comuniști, liderul PL pretinde să ocupe scaunul care va fi eliberat de Nicolae Timofti, atunci nu e de mirare că Alianța „de strânsură” se află în stare de paralizie, căci nu numai transfugii din PCRM, ci și „disidenții” liberal-democrați nu vor accepta cu entuziasm să-l voteze pe Ghimpu președinte. Dacă Parlamentul nu se va întruni în timpul apropiat, alegerile anticipate ar putea avea loc mai repede decât au cerut protestatarii din PMAN”, conchide Nicolae Negru în Ziarul Național.

Adevărul scrie despre dosarul Primăria Chișinău: CNA a reținut 12 persoane pentru mită. Ofițerii Centrului Național Anticorupție au efectuat percheziții în incinta Primăriei Chișinău. Cercetările vizează infracțiuni de corupție în cadrul a 35 de cauze penale.

Iar Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, susține că perchezițiile de amploare, care au avut loc la Primărie, s-au desfășurat la solicitările sale repetate pe care le face încă de anul trecut în adresa instituțiilor responsabile, scrie portalul deschide.md.

În Evenimentul Zilei, jurnalista Natalia Hadârcă scrie despre ”urmașii lui Al Capone din Chișinău”. Autoarea se referă la înregistrările video cu o dronă ale casei deputatului Constantin Botnari, ”situată pe 40 de ari sub o geană de pădure de la Durlești”, și se întreabă dacă se vor ”autosesiza Procuratura Generală, CNA, Fiscul, vor iniția acestea anchete privind sursele de venituri ale „borsetei” și dacă au achitat conștiincios indivizii respectivi impozitele către stat”.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău