Nicolae Furtună: Redeschiderea grădinițelor este asociată cu risc și noi tare nu dorim să repetăm experiența tristă a altor state

  • 24 Iulie 2020 11:18
Nicolae Furtună: Redeschiderea grădinițelor este asociată cu risc și noi tare nu dorim să repetăm experiența tristă a altor state

Grădinițele își vor putea relua activitatea în funcție de evoluția situației epidemiologice. Declarația a fost făcută de către directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, care a precizat că decizia finală apaține administrației publice locale.

Trebuie toată lumea să înțeleagă că în ultima instanță reluarea unor activității ține de situația epidemiologică din țară. Pe fundalul înregistrării multiplelor cazuri, redeschiderea acestor instituții este una asociată cu risc și noi tare nu dorim să repetăm experiența tristă a altor state care inițial au relaxat activitatea, iar ulterior au suspendat aceste activități.

Nicolae Furtună a mai spus că specialiștii din cadrul ANSP, Ministerului Sănătății și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au lucrat la elaborarea unei instrucțiuni în care au fost stabilite niște reguli pentru reluarea activității grădinițelor.

Ultima decizie privind reluarea activității grădinițelor, pe lângă decizia Comisie naționale Extraordinare de Sănătate Publică, îi va aparține fondatorului - administrația publică locală, care în conformitate cu instrucțiunile trebuie să asigure totul necesar pentru buna funcționare a acestor instituții pornind de la ponderea de încărcătură a acestor instituții până la asigurarea cu consumabile și materiale pentru buna funcționare în aspectul respectării regimului și fluxului pentru a asigura controlul infecției.

În cadrul unei emisiuni la TV Moldova 1, premierul Ion Chicu a declarat că grădinițele nu se vor redeschide de la 1 august, ci de la 1 septembrie când va fi reluat procesul educațional și în școli.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău