Nicolae Ciucă: Ziua de 27 martie marchează primul moment istoric în care granița de pe Prut a fost ștearsă

  • 27 Martie 11:33
Nicolae Ciucă: Ziua de 27 martie marchează primul moment istoric în care granița de pe Prut a fost ștearsă

„Ziua de 27 martie marchează primul moment istoric în care granița de pe Prut a fost ștearsă, iar Basarabia s-a unit cu România. În anul tulbure 1918, românii basarabeni au arătat lumii întregi că nimic nu îi poate despărți de țara-mamă, iar secolul de ocupație rusă nu le-a șters identitatea națională. Sfatul Țării de la Chișinău a votat atunci pentru unire, marcând primul pas al reîntregirii din acel an, care s-a încheiat la 1 decembrie la Alba-Iulia”, a transmis președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

„Pe coordonatele lumii de azi, ne găsim iarăși în situația în care întindem o mână românilor de peste Prut. România este cel mai ferm susținător al Republicii Moldova în drumul său spre aderarea la Uniunea Europeană. Bucureștiul este din nou farul care ghidează Chișinăul în revenirea în lumea civilizată și ieșirea din sfera de influență a Moscovei.

M-am bucurat de fiecare dată când, ca prim-ministru, am semnat o hotărâre prin care România a ajutat Republica Moldova, pe plan energetic, financiar sau diplomatic. Partidul Național Liberal va continua să îi sprijine necondiționat pe frații noștri de peste Prut în parcursul european început”, a scris Nicolae Ciucă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:2,06 m/s
Fri
28
Sat
27
Sun
22
Mon
24
Tue
27
Arhivă Radio Chișinău