Nicolae Ciucă: Viitorul energetic al României arată din ce în ce mai bine

  • 18 Martie 2023 10:55
Nicolae Ciucă: Viitorul energetic al României arată din ce în ce mai bine

Premierul Nicolae Ciucă spune că viitorul energetic al României arată din ce în ce mai bine, în condițiile în care Guvernul are în plan construirea unităților 3 și 4 de la centrala de la Cernavodă și retehnologizarea unității 1.

„Am participat astăzi la semnarea unui acord între Transgaz, OMV-Petrom și Romgaz pentru construirea unui important gazoduct, estimat la 500 milioane euro. Este vorba despre o conductă de 308 km pe direcția Tuzla-Podișor, care va lega perimetrele de exploatare din largul Mării Negre de nodul tehnologic de la Podișor, județul Giurgiu. Acordul este un element decisiv în realizarea investiției în bogatul perimetru maritim Neptun Deep”, a scris premierul pe Facebook, potrivit Digi24.

„Nodul tehnologic de la Podișor asigură legătura cu două trasee importante de transport a gazului metan: Coridorul Transbalcanic și Coridorul Vertical, din care face parte și conducta BRUA. Prin conectarea zonei de producție a Mării Negre de nodul Podișor, gazul românesc extras de platformele maritime va fi valorificat rapid și eficient pe piața internă, dar și pe piețele internaționale, a adăugat el.

„Viitorul energetic al României arată din ce în ce mai bine. Avem în plan construirea unităților 3 și 4 de la centrala atomo-electrică de la Cernavodă și retehnologizarea unității 1. De asemenea, creșterea ponderii regenerabilelor în consumul energetic național, programul de susținere a prosumatorilor și măsurile necesare pentru îndeplinirea obiectivelor de decarbonare vor transforma România într-un punct important pe harta europeană a energiei verzi”, a mai scris Ciucă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,4
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Tue
11
Wed
15
Thu
15
Fri
14
Sat
16
Arhivă Radio Chișinău