Nicolae Ciucă s-a întâlnit la Kiev cu Volodimir Zelenski / Premierul a fost însoțit de Aurescu și Ciolacu

  • 27 Aprilie 2022 08:29
Nicolae Ciucă s-a întâlnit la Kiev cu Volodimir Zelenski / Premierul a fost însoțit de Aurescu și Ciolacu

Premierul Nicolae Ciucă, președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, au făcut, marți, o vizită oficială în Ucraina. Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu Volodimir Zelenski, cu premierul Ucrainei și cu președintele Radei Supreme,m scrie hotnews.ro.

Și fostul premier, liberalul Florin Cîțu, anunțase că va merge în această vizită la Kiev, dar nu a fost prezent.

”Am fost onorat să îl întâlnesc astăzi, la Kiev, pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. L-am asigurat de sprijinul deplin al Românei în eforturile de a opri agresiunea ilegală și imorală a Rusiei, atrocitățile umane și distrugerile materiale suferite de această țară. L-am asigurat pe președintele Zelenski că România sprijină, în aceste momente dificile, derularea unei investigații internaționale care să tragă la răspundere pe cei vinovați de comiterea de crime internaționale, inclusiv prin contribuția financiară voluntară recentă, decisă de Guvernul României, către Fondul fiduciar al Curții Penale Internaționale”, a scris Ciucă pe Facebook.

În cadrul discuțiilor cu președintele Volodimir Zelenski, dar și cu ceilalți înalți oficiali ucraineni, premierul român a prezentat măsurile de sprijin multidimensional pentru Ucraina, inclusiv pentru gestionarea celor peste 820 de mii de persoane refugiate care au trecut granița cu România.

Discuțiile au avut în vedere și măsuri pentru diminuarea efectelor negative ale războiului asupra economiei ucrainene, în special în ceea ce privește posibilitățile de realizare a exporturilor de cereale și produse de origine animală.

Premierul româna a vizitat și localitățile Borodianka și Irpin din apropierea capitalei Kiev, puternic afectate de agresiunea rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău