Nicolae Ciucă: România este foarte prezentă în relația transatlantică

  • 22 Iunie 2021 16:09
Nicolae Ciucă: România este foarte prezentă în relația transatlantică

România este foarte prezentă în relația transatlantică, iar Administrația Biden reprezintă șansa setării unei agende pozitive în această relație, potrivit ministrului apărării de la București, Nicolae Ciucă. Acesta a participat la o dezbatere organizată de Centrul de Prevenire a conflictelor.

În luna încă marcată de pandemia de COVID-19 asistăm la o recalibrare a alianțelor și la revenirea Statelor Unite în Europa și alături de Europa - este concluzia unui studiu realizat de Centrul de Prevenție a Conflictelor, la prezentarea căruia ministrul apărării, Nicolae Ciucă, a insistat pe adaptare politică și militară și pe asigurarea venită de la președintele american, Joe Biden, că Articolul 5 privind solidaritatea alianței este în continuare relevant și sacru.

Nicolae Ciucă: Și la nivelul Uniunii Europene au fost luate decizii cât se poate de importante, cel puțin în ceea ce privește capitolul PESCO ca Statele Unite, Canada și Norvegia să poată să participe la proiectele în acest sector și astfel prima inițiativă pe care o avem asumată este cea a mobilității militare.

Washingtonul a spus clar și repetat că își respectă angajamentele față de Europa atât că, a atras atenția directorul Konrad-Adenauer-Stiftung, Hans Martin Sieg, mai întâi ar fi nevoie ca și Europa să arate aceeași disponibilitate și dorință de a pune în practică promisiunile. Hans Martin Sieg a explicat că și țara sa, Germania, are de făcut această demonstrație și a adăugat că românii, de exemplu, sunt mai conștienți de riscurile de securitate din regiunea estică decât germanii."

Sursa: Radio România Actualități 

     
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău