Nicolae Ciucă: Industria națională de apărare are perspective de a se integra cu cea a UE. În România se pot produce mijloace și echipamente militare la standarde NATO

  • 02 Noiembrie 2022 12:36
Nicolae Ciucă: Industria națională de apărare are perspective de a se integra cu cea a UE. În România se pot produce mijloace și echipamente militare la standarde NATO

Industria națională de apărare, în continuă dezvoltare a producției și capabilităților, are perspective solide să se integreze în cea a Uniunii Europene, a declarat miercuri premierul Nicolae Ciucă, după o vizită efectuată la fabrica de camioane IVECO din Petrești, județul Dâmbovița.

“Dezvoltarea producției la nivel local consolidează industria românească de apărare, reduce dependența strategică și oferă locuri de muncă mai bine plătite românilor”, a spus premierul, conform unei declarații remise de Guvern, scrie Calea Europeană.

Șeful Guvernului a indicat că IVECO este un exemplu de bune practici prin faptul că este un producător al camioanelor necesare Armatei Române.

Vizitarea liniei de producție și discuția avută cu managementul companiei confirmă că în România se pot produce mijloace și echipamente militare la standarde NATO. Viziunea și susținerea guvernamentală de care această investiție a beneficiat, asemenea întregului mediu de afaceri, a făcut ca într-o perioadă de doar 18 luni de la inaugurarea liniei de producție să recupereze întârzierile iar, în perspectiva anului viitor, compania să poată produce în avans comenzile asumate prin contractele încheiate și să pregătească diversificarea producției”, a precizat Ciucă.

Acesta a mai amintit că la nivelul Guvernului va fi acordată în continuare atenția cuvenită investițiilor și se va urmări creșterea nivelului de încredere al investitorilor în economia românească.

“Recenta decizie de a înființa Agenția pentru Investiții și Comerț Exterior este în măsură să consolideze dialogul cu mediul de afaceri. Avem ca obiectiv guvernamental și lucrăm la relansarea industriei de apărare. Prin strategia aflată în lucru la nivelul Guvernului dorim să sprijinim efortul companiilor din industria de apărare care produc în România, așa cum este IVECO, să-și extindă și diversifice producția prin transfer tehnologic, expertiză și deschiderea cooperării industriale spre noul cadru european”, a conchis el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău