Nicolae Botgros, distins cu o diplomă de excelență de Ziua Națională a României: „Suntem cei care purtăm în sufletul nostru inima cea românească”

  • 02 Decembrie 2022 09:28
Nicolae Botgros, distins cu o diplomă de excelență de Ziua Națională a României: „Suntem cei care purtăm în sufletul nostru inima cea românească”

Maestrul Nicolae Botgros, dirijorul Orchestrei "Lăutarii" din Chișinău, a primit joi, de Ziua Națională, o diplomă de excelență pentru cei peste 50 de ani în slujba cântecului popular românesc, aceasta fiindu-i oferită de președintele Consiliului Județean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean.

Momentul înmânării diplomei a avut loc în timpul spectacolului de folclor "Noi suntem români!", organizat de cei de la "Junii Sibiului" și coregrafa Silvia Macrea, la Sala Transilvania.

"Este o zi specială pentru toți cei care simt românește, pentru toți cei a căror inimă bate pentru România. În această zi specială, nu putem să nu ne gândim la oameni care sunt cu totul și cu totul speciali. Unul dintre aceștia este maestrul Nicolae Botgros. Pentru multe motive, dar special pentru că prin cântecul său și al orchestrei pe care o conduce leagă român cu român, de pe o parte și alta a Prutului și nu numai. (...) Nicolae Botgros, un om special, un profesionist desăvârșit merită recunoașterea noastră. Și în această zi de 1 Decembrie, vă arătăm respectul nostru", a declarat Daniela Cîmpean la înmânarea diplomei.

Președintele CJ Sibiu a amintit faptul că Nicolae Botgros va împlini în ianuarie 70 de ani, din care 53 sunt în slujba cântecului popular românesc.

"De aceea, maestre, Consiliul Județean Sibiu și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale 'Cindrelul - Junii Sibiului' vă acordă această diplomă de excelență, în semn de apreciere pentru impresionanta activitate de peste cinci decenii în slujba culturii române, a unirii tuturor românilor prin cântec și pentru prețuirea arătată județului Sibiu, prin numeroasele colaborări cu Ansamblul Folcloric Profesionist 'Cindrelul - Junii Sibiului'. Pentru că, dragii mei, în ianuarie Nicolae Botgros împlinește 70 de ani, dintre aceștia, 53 de ani au fost în slujba cântecului popular românesc. Merită toate aplauzele noastre și toată prețuirea noastră!", a mai spus Daniela Cîmpean.

Nicolae Botgros a mulțumit celor de la Sibiu și și-a reafirmat dragostea față de toți românii, atât cei din România, cât și cei din Republica Moldova și din diaspora.

"Dragi prieteni, mulțumesc din suflet Consiliului Județean Sibiu și mulțumesc oamenilor care ne invită întotdeauna, doamna Silvia Macrea, Ansamblul Folcloric 'Cindrelul - Junii Sibiului' (...) venim pentru că sunteți cei care ne iubiți pe noi și suntem cei care vă iubim pe dumneavoastră. Suntem cei care purtăm în sufletul nostru inima cea românească și o purtăm mereu, peste tot. Vă iubim, vă iubim, vă iubim", a spus Nicolae Botgros. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău