Niciun reprezentant al Guvernului nu va participa la învestirea Evgheniei Guțul

  • 19 Iulie 2023 16:50
Niciun reprezentant al Guvernului nu va participa la învestirea Evgheniei Guțul

Nici premierul Dorin Recean și niciun alt reprezentant al Guvernului nu va participa la evenimentul de inaugurare a noului bașcan al UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul. Declarația a fost făcută de Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului, transmite IPN.

„Premierul Recean a spus foarte clar că  în comunicarea cu autoritățile locale grija principală a Guvernului va fi să sprijine cetățenii Republicii Moldova, indiferent de localitățile din care vin. Vom lucra îndeaproape cu primarii, cu autoritățile locale. Scopul executivului este să se asigure că, indiferent de oamenii de la Bălți, Taraclia, Cahul, Vulcănești, Comrat, Călărași, sau Ungheni, beneficiază în mod egal de sprijinul pe care îl oferă autoritățile”, a declarant Daniel Vodă. Procedura legală după învestire va fi respectată.

Într-o reacție, bașcanul ales, Evghenia Guțul, a spus că, în pofida invitației transmise, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean, președintele Parlamentului, Igor Grosu și deputații partidului PAS nu vor participa la inaugurare. Despre acest lucru a aflat din presă.

„Accept decizia lor, Dumnezeu este judecătorul lor.  Dar, în opinia mea, este vorba de neprofesionalism și încă o neglijare a îndatoririlor lor directe. Este o lipsă maximă de respect față de alegerea poporului și o insultă directă la adresa tuturor locuitorilor regiunii noastre. Eu și echipa lui Ilan Șor nu am făcut un astfel de pas. În ceea ce ne privește, am respectat toate regulile, inclusiv eticheta de afaceri și diplomația, a scris Evghenia Guțul pe canalul său de Telegram.

Ceremonia de învestire este anunțată pentru 19 iulie, în piața centrală din Comrat, cu începere de la ora 18.30.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău