"Nicio otravă" nu a fost descoperită în organismul opozantului rus Aleksei Navalnîi, medic

  • 21 August 2020 12:15

"Nicio otravă" nu a fost descoperită în organismul lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse internat la reanimare într-un oraș din Siberia după ce s-a simțit foarte rău, a anunțat vineri unul dintre medicii-șefi ai instituției spitalicești, precizând că starea lui este încă "instabilă", informează AFP.


"Până la această oră nicio otravă nu a fost identificată în sânge și urină, nu sunt urme ale unei asemenea prezențe", a spus Anatoli Kalinincenko, director-adjunct al spitalului de urgență nr.1 din Omsk, unde a fost internat opozantul rus. "Nu credem că este vorba de o otrăvire", a continuat acesta, adăugând că nu poate face public diagnosticul lui Navalnîi din motive legale, dar că el a fost adus la cunoștința familiei sale.

Potrivit lui Anatoli Kalinincenko, starea lui Navalnîi este "instabilă", ceea ce nu permite transferul lui într-un spital din străinătate, în pofida faptului că un avion medical a sosit deja la Omsk, închiriat de un ONG pentru a-l duce pe opozantul rus în Germania.

Aleksei Navalnîi, unul dintre criticii cei mai vehemenți ai Kremlinului, se deplasa de la Tomsk la Moscova cu avionul când i s-a făcut rău. Avionul a trebuit să aterizeze de urgență la Omsk. Opozantul a fost internat aici la spital, aflat în comă, plasat la reanimare și conectat la un ventilator pulmonar.

Susținătorii săi s-au declarat convinși că el a fost victima unei "otrăviri intenționate", "cu ceva amestecat în ceaiul" pe care Aleksei Navalnîi l-a băut cu puțin timp înainte de a se îmbarca în avion. AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău