NHS Anglia a demarat o campanie de depistare a cancerului cu ajutorul unor videocapsule endoscopice

  • 11 Martie 2021 16:50
NHS Anglia a demarat o campanie de depistare a cancerului cu ajutorul unor videocapsule endoscopice

Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Anglia a demarat o campanie prin intermediul căreia oferă pacienților videocapsule endoscopice care ajută la depistarea cancerului, informează DPA, potrivit Agerpres.

În cadrul unui program de test derulat pe întreg teritoriul țării, camerele de luat vederi, de dimensiunile unei pastile, pot oferi rezultate într-un interval de timp de la cinci până la opt ore.

Capsula endoscopică pentru colon face parte din acțiunile desfășurate în prezent pentru a-i ajuta pe pacienți să primească tratamente sau diagnostice la propriul domiciliu pe perioada pandemiei de coronavirus.

Pentru realizarea unei endoscopii tradiționale, pacienții trebuie să meargă la spital și să treacă printr-o procedură medicală care presupune inserarea unui tub, în timp ce folosind noua tehnologie, oamenii își pot desfășura în continuare treburile zilnice.

Procedura presupune înghițirea unei pilule conținând o cameră de luat vederi care va înregistra imagini din intestin în timp ce traversează sistemul digestiv al pacientului.

Imaginile sunt apoi transmise unui dispozitiv de înregistrare prins de talia pacientului.

Procedura poate ajuta la diagnosticarea unor boli precum cancerul de colon și boala Crohn.

Un grup inițial de 11.000 de pacienți NHS din 40 de regiuni ale Anglia vor primi videocapsulele.

Doar în luna decembrie, peste 25.000 de pacienți au fost tratați de cancer, iar peste 200.000 și-au făcut teste, cu 13.000 mai mulți decât în aceeași lună a anului anterior.

''Procedura are potențialul de a aduce o îmbunătățire majoră pentru oamenii cu simptome de cancer de colon și ar putea ajuta NHS să-i prioritizeze pe cei care au nevoie urgent de investigații suplimentare''.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău