Newsmaker | Andrian Candu a plecat la Washington, într-o vizită neanunțată (Revista presei)

  • 13 Iunie 2019 10:39
Newsmaker | Andrian Candu a plecat la Washington, într-o vizită neanunțată (Revista presei)

Revista presei - 13 iunie.

Andrian Candu a plecat la Washington, într-o vizită neanunțată, informează Newsmaker.md, care citează surse care au solicitat anonimatul. Publicația menționează că vizita are loc pe fundalul crizei politice de la Chișinău.

Iar portalul Agora.md observă mai multe zboruri private în ultimele zile de la Chișinău, odată cu acutizarea crizei politice. „Un avion privat decolat de la Chișinău a aterizat la Tallinn aseară în jurul orei 23. O aeronavă de același tip, cu o capacitate de până la opt persoane la bord, a efectuat un zbor de la Chișinău la Larnaca, în Cipru, iar acum trei zile, un avion privat a decolat de pe Aeroportul internațional Chișinău, îndreptându-se spre Cehia. O altă aeronavă a aterizat în Chișinău, de la Istanbul, în noaptea de luni spre marți. Potrivit TV8, care a citat sursele proprii, în avion s-a aflat milionarul Vaja Jhashi, un apropiat al liderul PD, Vlad Plahotniuc. Ulterior, aeronavă a zburat spre Kiev.

Plahotniuc, Filip și Candu au greșit magistral: au arătat tot ceea ce de obicei se ascunde, comentează fostul deputat Vadim Pistrinciuc, citat de Tribuna. Ei au arătat cât de cinic și irațional controlează instituțiile, cât de ușor pot genera violențe, cât de mult desconsidera oamenii. În opinia politicianului, prin fiecare zi de blocare a instituțiilor ei își distrug și dreptul de a fi în opoziție. Indiferent de micile victorii (acțiuni de înspăimântare, concediere de polițiști, silogisme in studiouri TV etc.), indiferent de ce le va face deputaților, primului ministru miniștrilor – toată lumea din sate și orașe, toate țările vecine, UE, SUA, organizațiile internaționale, liderii – toți îi vor privi ca oameni care trec orice linii pentru a se afla la putere”, este de părere ex-deputatul Vadim Pistrinciuc.

Tribuna mai întreabă într-un editorial cine dintre capii partidelor de la noi poate fi apreciat ca „Înțelept + Cinstit + Deschis + Dezinteresat + Gata să se sacrifice pentru trib? În opinia publicației, cea mai mare problemă e că atunci când ajungem în perioada electorală noi nu căutam conducători – oameni cumsecade. Noi reacționăm la minciuni, concerte, cadouri. Oare acel care cumpără voturile are de gând să lucreze pentru trib? Or pentru dânsul? Tribuna scrie că de azi trebuie să ne pregătim pentru viitoarele alegeri, să căutăm în jurul nostru oameni buni, care au cunoștințe suficiente despre economie și problemele sociale, care vor alege bine prioritățile, deputați, care vor sta călare pe miniștri, pe procurori, pe CNA, pe SIS – ca toți să lucreze corect și să apere interesele societății”.  

Ziarul de Gardă reține mesajul emoționant al unui tânăr polițist de frontieră din Ungheni, care își declară susținerea pentru Guvernul condus de Maia Sandu. Acesta a publicat pe rețelele de socializare un mesaj în care a spus că nu recunoaște și nu se supune „vechiului Guvern”.    „Da, sunt polițist. Da, am credit. Dar, după câte știu, sunt apolitic. Vreți – dați-mă afară. Vreți – eliberați-mă. Vreți – creați-mi dosare penale, căci de asta sunteți în stare, dar eu nu recunosc și nu mă supun vechiului guvern. Acceptați pierderea la fel cum și eu îmi asum riscurile de a fi eliberat de voi, apropo, ilegal. Eu sunt tânăr, am 22 de ani, vreau să muncesc acasă, nu să plec peste hotare. Deși, spre asta tind. Mi-ați mărit salariul? Nu, nu cred, căci mi-ați tăiat din alte părți. Uitați-vă cât achit gazda, comunalele, mâncarea și cu cât rămîn să supraviețuiesc. Eu vreau să-mi creez familie acasă, nu peste hotare, eu vreau să am copii, dar nu îmi reușește, pentru că prea mult mă costă”, a spus Dan Usurelu în mesajul său.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău