Netanyahu este așteptat în Ucraina, la 20 de ani de la prima sa vizită în această țară în calitate de premier al Israelului

  • 13 August 2019 09:35
Netanyahu este așteptat în Ucraina, la 20 de ani de la prima sa vizită în această țară în calitate de premier al Israelului

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, urmează să efectueze o vizită la Kiev, aceasta fiind prima vizită în Ucraina a unui șef al guvernului israelian în ultimii 20 de ani, scrie Rador.

La Kiev, Netanyahu se va întâlni cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și va vizita Complexul Memorial "Babi Iar", pentru a aduce un omagiu celor 50.000 de evrei uciși aici în 1941 - relatează The Times of Israel.

Vizita lui Benjamin Netanyahu în Ucraina este programată să aibă loc în perioada 18-20 august, cu mai puțin de o lună înainte de alegerile din Knesset (parlamentul unicameral al statului Israel - n.red.), iar analiștii politici consideră că, astfel, liderul israelian speră să câștige voturile israelienilor vorbitori de limbă rusă care au rădăcini ucrainene.

În ianuarie, Israelul și Ucraina au semnat un acord de liber schimb, care, potrivit Ierusalimului, va crește comerțul bilateral. Atunci, Netanyahu a salutat relațiile puternice israeliano-ucrainene. "Aceste legături au rădăcini istorice și culturale profunde. Evreii ucraineni constituie o parte semnificativă a populației israeliene. Iar Ucraina are o mare comunitate evreiască.

Cred că aceasta este a patra cea mai mare comunitate evreiască din Europa" - a declarat atunci Netanyahu, într-o discuție cu ex-președintele Petro Poroshenko. Publicația The Times of Israel notează că Benjamin Netanyahu va fi primul lider străin care merge la Kiev după alegerea noului președinte ucrainean, Volodimir Zelenski. Ultimul premier al Israelului care a vizitat Ucraina a fost însuși Netanyahu, în martie 1999.

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău