Netanyahu acuză Iranul că poziționează rachete ghidate de mare precizie în Yemen

  • 28 Octombrie 2019 18:30
Netanyahu acuză Iranul că poziționează rachete ghidate de mare precizie în Yemen

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că Iranul a început să poziționeze rachete ghidate de mare precizie în Yemen, de unde își propune să atace Israelul, transmite dpa, preluat de Agerpres.

'Iranul încearcă să dezvolte acum rachete ghidate de mare precizie care pot lovi orice țintă în Orientul Mijlociu cu o circumferință de 5 până la 10 metri', a declarat prim-ministrul israelian la Ierusalim, într-o conferință de presă cu secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin.

'Ei dezvoltă aceste rachete în Iran. Vor să le poziționeze în Irak și în Siria, și să convertească arsenalul Libanului de 130.000 de rachete în muniții ghidate de mare precizie', a mai afirmat Netanyahu.

'Ei (...) au început deja să le plaseze în Yemen, cu scopul de a lovi de acolo Israelul', a adăugat Benjamin Netanyahu.

În august, două drone israeliene au căzut în suburbiile sudice ale Beirutului controlate de mișcarea șiită Hezbollah, care a acuzat Israelul că a executat o misiune de 'atac'.

Cotidianul britanic The Times a relatat că atacul a vizat containere unde se crede că se aflau echipamente pentru producerea de combustibil pentru rachete ghidate de mare precizie.

Netanyahu a lăudat Statele Unite pentru creșterea sancțiunilor împotriva Iranului, cerând însă intensificarea lor suplimentară.

'Am exercitat o campanie de presiune maximă pentru sancțiuni - acestea au funcționat, funcționează, taie sursele de venituri', a răspuns Steve Mnuchin.

'Nu facem aceasta pentru a lovi poporul Iranului, o facem pentru ca Iranul să-și înceteze activitățile nocive și exportul de terorism, crearea de capabilități nucleare și rachete, și vom continua să sporim tot mai mult (sancțiunile), așa cum ați spus', a adăugat oficialul american.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău