Neînțelegerile din CMC. ”Comisia de anchetă bate în retragere”

  • 21 Octombrie 2014 16:17
Neînțelegerile din CMC. ”Comisia de anchetă bate în retragere”

Consiliul municipal Chișinău a votat pentru reexaminarea raportului Comisiei de anchetă privind desfășurarea licitației pentru reabilitarea bulevardului Ștefan cel Mare și a străzilor C. Negruzi și V. Alecsandri,

în cadrul proiectului finanțat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană pentru Investiții. Primarul Dorin Chirtoacă este de părere că membrii Comisiei de anchetă au bătut în retragere și a declarat că proiectul continuă să fie implementat. 

În debutul ședinței de marți, 21 octombrie a CMC, primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a răspuns acuzațiilor aduse de către consilierii municipali, membri ai comisie de anchetă, referitor la modul de organizare a licitației și la condițiile de accesare a creditelor oferite de BERD și BEI. Edilul a subliniat că licitația a fost organizată conform standardelor internaționale și nu potrivit legislației naționale, acestea fiind condițiile contractului semnat cu băncile europene. La acuzația precum că împrumutul nu este unul avantajos, Dorin Chirtoacă subliniat că dobânda este de 5 la sută, în comparație cu 9 la sută la cât se ridică rata creditelor oferite de băncile naționale. În plus, există și o componentă de grant, a adăugat primarul.

Ca urmare, consilierii municipali au votat pentru reexaminarea acestei cauze, fapt calificat de primarul capitalei drept o recunoaștere a erorilor Comise de comisia de anchetă.

Pe de altă parte, președintele comisie de anchetă, consilierul PLR, Veaceslav Bulat, susține că se va reveni la raport în ședința următoare a CMC.

Amintim că reprezentanții comisiei de anchetă au constatat că licitația privind reabilitarea străzilor din Chișinău, care a fost câștigată de o companie din România, ar fi avut loc cu mai multe încălcări și au propus efectuarea unei licitații noi. Dorin Chirtoacă a respins aceste acuzații pe care le-a calificat drept politice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău