Negocierile de pace din Afganistan ar putea intra în impas. Talibanii au efectuat azi-noapte un atac masiv

  • 17 Septembrie 2020 16:50
Negocierile de pace din Afganistan ar putea intra în impas. Talibanii au efectuat azi-noapte un atac masiv

Cel puțin 20 de membri ai forțelor de securitate afgane au fost uciși în atacuri întreprinse de talibani în timpul nopții de miercuri spre joi în provincia estică Nangarhar, au confirmat surse oficiale pentru dpa, potrivit defenseromania.ro.

Sursa citată mai scrie că alți 17 membri ai forțelor proguvernamentale au fost răniți în atacurile împotriva unor puncte de control în trei districte, a precizat un purtător de cuvânt al guvernatorului din Nangarhar. Potrivit unor oficiali guvernamentali, talibanii au suferi la rândul lor pierderi grele, transmite Agerpres.

Atacurile au survenit la câteva zile după deschiderea de negocieri de pace între guvernul afgan și talibani, în Qatar.

Joi, ministrul interimar al apărării, Asadullah Khalid, a spus că speră într-un acord între cele două părți aflate în conflict, dar i-a avertizat pe talibani că nu pot învinge militar.

'Dacă inamicul crede că poate cuceri totul prin forță, este un vis, este o fantezie, este imposibil și este o nebunie', a spus Khalid, cu ocazia unui eveniment de predare a patru avioane militare NATO către forțele afgane. Îndelung-așteptatele negocieri între guvern și talibani au început sâmbătă la Doha, însă până acum s-au făcut puțini pași concreți.

SUA au semnat în februarie un acord cu talibanii ce a deschis calea pentru negocieri, promițând retragerea graduală a tuturor forțelor internaționale din Afganistan.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău