NEconfidențial | Iurie Reniță: Există suficiente probe ca Igor Dodon să fie tras la răspundere (Audio/Video)

  • 06 Februarie 13:22
0%
00:00:00
00:00:00

Fostul deputat Iurie Renință, principalul martor în dosarul cunoscut ca „punga neagră”, în care este vizat fostul președinte Igor Dodon, susține că audierile de la Curtea Supremă de Justiție din luna decembrie la care a participat nu s-au lăsat fără intimidări din partea avocaților fostului șef de stat. El a speră ca acest dosar să se încheie cu o decizie de condamnare, pentru că ar exista suficiente probe ca fostul președinte să fie tras la răspundere. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „NEconfidențial” de la Radio Chișinău, realizată de Mihaela Dicusar.

Fostul deputat Iurie Renință, principalul martor în dosarul cunoscut va „punga neagră”, în care este vizat Igor Dodon, spune că a rămas frapat de atitudinea agresivă a avocaților împotriva sa, în timpul audierilor care au avut loc recent la Curtea Supremă de Justiție. El crede că prin aceste acțiuni s-a încercat intimidarea sa: „Am rugat completul de judecată și președintele ședinței, chiar am insistat, că în cazul în care va continua abordarea atât agresivă și impertinentă din partea avocaților, în două cazuri, inclusiv al lui Dodon, atunci va trebui să mă retrag, pentru că nu voi accepta această abordare. Apoi am revenit la un proces normal”, a declarat Iurie Renință.

Magistrații Curții Supere de Justiție trebuie să aibă o abordare exigentă, pentru a nu permite tergiversarea dosarului, a subliniat Iurie Reniță.

 „Știu că urmează și alți colegi martori pentru a prezenta probele. Dodon și-a adus vreo 150 de martori, doar pentru a obstrucționa dosarul. Urmează ca cei da la CSJ să aibă o abordare exigentă, nu una permisibilă, cum se întâmplă de obicei în dosarele respective”, a precizat Reniță.

Deși observă că reforma justiției trenează, Iurie Reniță speră ca ședințele în acest dosar să se încheie și magistrații Curții Supreme de Justiție să ia în sfârșit o decizie. Fostul deputat afirmă că ar exista suficiente probe pentru ca Igor Dodon să fie tras la răspundere.

Amintim că Iurie Reniță a fost audiat în luna decembrie în acest dosar la CSJ. Tot atunci, Igor Dodon a declarat presei că video-urile ar fi trucate și că ar fi suspus unor presiuni politice, având în vedere că urmează alegerile prezidențiale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău