NEconfidențial | Deputatul PAS Alex Trubca: Au fost analizate mai multe candidaturi pentru Primăria Chișinău (Audio)

  • 16 Iunie 2023 12:31
NEconfidențial | Deputatul PAS Alex Trubca: Au fost analizate mai multe candidaturi pentru Primăria Chișinău (Audio)

Președintele Organizației Teritoriale Chișinău a Partidului Acțiune și Solidaritate, Alex Trubca, afirmă că PAS a început să-și caute un candidat pentru primărie de mai bine de un an, iar în sondajele interne, deputatul Lilian Carp se poziționa cel mai bine. Chiar și așa, Ion Ceban, actualul primar al capitalei, deocamdată, se află în capul clasamentului, a mai precizat Alex Trubca. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „NEconfidențial” de la Radio Chișinău.

Partidul Acțiune și Solidaritate a început să-și caute un candidat pentru Primăria Chișinău încă la începutul anului trecut, spune președintele PAS Chișinău, Alex Trubca, fiind analizate mai multe candidaturi.

„Două candidaturi din afara partidului, trei din afara corpului de deputați, iar alți trei din corpul de deputați. Nu voi da nume”, a spus Alex Trubca.

Totuși, în sondajele interne ale partidului, deputatul Lilian Carp se poziționa cel mai bine. Chiar și așa, actualul primar, Ion Ceban, deocamdată, stă mai bine în sondaje, spune Alex Trubca.

„Sondajele arată că, în Chișinău, Ion Ceban stă destul de bine. În Chișinău este evident că pentru PAS contracandidatul principal este Ion Ceban, fiind și primar în funcție, nu are cum să nu fie contracandidatul numărul 1”, a declarat Alex Trubca.

Astfel, în perioada pre-electorală, PAS își propune să-l facă pe Lilian Carp cât mai vizibil în Chișinău. Alex Trubca mai spune că ideea de a înainta un candidat comun al partidelor pro-europene care să aibă mai multe șanse de câștig s-a aflat în discuție, doar că s-a ajuns la argumentul că un partid de la putere trebuie să aibă propriul candidat.

„Această opțiune nu a fost analizată foarte detailat. A fost discutată, dar s-a oprit în momentul în care a existat un consens larg la nivel de partid precum că un partid de guvernare, care conduce unilateral acest stat, nu poate să nu aibă propriul candidat la funcția de primar general al capitalei, având în vedere importanța capitalei pentru întreg ciclu electoral care urmează”, a preciat Alex Trubca.

În 2019, candidatul blocului ACUM (PAS, Platforma DA), Andrei Năstase, a pierdut în fața socialistului Ion Ceban, care a acumulat peste 50 la sută din voturi.

Până acum, participarea la scrutinul din acest an și-au mai anunțat-o oficial Partidul Socialiștilor și Mișcarea Alternativă Națională, actualul partid al lui Ion Ceban. Niciuna dintre cele două formațiuni nu a precizat, deocamdată, numele candidatului său.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:7,2 m/s
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Wed
5
Arhivă Radio Chișinău