Navalnîi, dat dispărut de aliații săi, după ce a fost scos dintr-o colonie penală. El trebuia să se prezinte luni la tribunal

  • 11 Decembrie 2023 19:17
Navalnîi, dat dispărut de aliații săi, după ce a fost scos dintr-o colonie penală. El trebuia să se prezinte luni la tribunal

Politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi a fost scos dintr-o colonie penitenciară din Rusia și nu se știe unde se află acesta în prezent, a anunțat echipa sa, relatează CNN și Sky News.

Aliații lui Navalnîi au declarat pe X că avocații săi au încercat să ajungă la IK-6 și IK-7 – două colonii din regiunea Vladimir, la est de Moscova, unde s-ar putea afla Navalnîi – dar au fost informați că acesta nu se află acolo, scrie G4Media.

Purtătoarea sa de cuvânt, Kira Yarmysh, a declarat că criticul vocal al lui Vladimir Putin trebuia să se prezinte astăzi la tribunal prin legătură video, dar nu a făcut-o.

Ea a spus că oficialii închisorii au invocat probleme de electricitate.

De asemenea, în ultimele zile, avocații nu au putut avea acces la Navalnîi, potrivit lui Yarmysh.

„Este deja a șasea zi consecutivă în care nu știm unde este Alexei și ce se întâmplă cu el”, a scris doamna Yarmysh pe X.

Navalnîi se află în spatele gratiilor din ianuarie 2021.

Arestarea lui a avut loc la întoarcerea sa la Moscova din Germania, unde s-a recuperat în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic pe care a pus-o pe seama Kremlinului.

De atunci, el a fost condamnat la trei pedepse cu închisoarea (în total 19 ani) și a petrecut luni de zile în izolare într-o colonie penală din regiunea Vladimir, pentru diverse acuzații penale, inclusiv extremism.

El a respins toate acuzațiile împotriva sa ca fiind motivate politic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Sun
7
Mon
7
Tue
8
Wed
10
Thu
8
Arhivă Radio Chișinău