Navalnîi: Austria se așteaptă la un ''sprijin larg'' pentru noi sancțiuni ale UE împotriva Rusiei

  • 21 Februarie 2021 12:22
Navalnîi: Austria se așteaptă la un ''sprijin larg'' pentru noi sancțiuni ale UE împotriva Rusiei

Ministrul austriac de externe Alexander Schallenberg se așteaptă ca Uniunea Europeană să adopte noi sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu cazul Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent adversar al Kremlinului, relatează duminică DPA, preluat de Agerpres.

Un pas probabil că ar putea fi făcut când miniștrii de externe din UE se întâlnesc luni, a declarat el pentru ziarul german Welt am Sonntag.
 

"Vom discuta în Consiliul Afacerilor Externe despre reacțiile adecvate în cazul Navalnîi", a spus Schallenberg.

Aceasta ar include probabil măsuri specifice împotriva persoanelor și organizațiilor în conformitate cu instrumentul de sancțiuni al blocului pentru a pedepsi încălcarea drepturilor omului.

Schallenberg a spus că se așteaptă la "o largă majoritate de sprijin" pentru sancțiuni în rândul celor 27 de membri ai UE, dar a adăugat că sancțiunile "trebuie să fie inteligente din punct de vedere politic și legal etanșe".

Mai multe persoane au întreprins acțiuni în justiție pentru a fi scoase de pe lista de sancțiuni ale UE din cauza probelor insuficiente, a notat el.

Schallenberg a cerut o poziție unită din partea UE în legătură cu Moscova. "Doar comentând ce se întâmplă în Rusia și amenințarea sancțiunilor nu sunt suficiente".

Navalnîi a fost condamnat în două dosare sâmbătă, verdicte ce vor cântări asupra miniștrilor europeni când se vor întâlni luni.

În primul rând, o instanță de apel a confirmat sentința de închisoare pentru încălcarea eliberării condiționate. Apoi, mai târziu în cursul zilei, Navalnîi a fost amendat cu o mare sumă de bani pentru că ar fi insultat un veteran din Al Doilea Război Mondial. Ambele procese au fost condamnate ca motivate politic, amintește Reuters. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău