Nava unui ONG spaniol cu 60 de migranți la bord a ajuns în Barcelona după ce Italia a refuzat acostarea sa

  • 04 Iulie 2018 19:40
Nava unui ONG spaniol cu 60 de migranți la bord a ajuns în Barcelona după ce Italia a refuzat acostarea sa

Nava ONG-ului spaniol Proactiva Open Arms, cu 60 de migranți la bord salvați în largul Libiei, a sosit miercuri în portul din Barcelona, după ce autoritățile italiene au refuzat acostarea sa, relatează AFP.

Nava Open Arms a acostat în Spania la două săptămâni și jumătate după sosirea navei Aquarius cu 630 de migranți în portul din Valencia pe 17 iunie, după ce timp de o săptămână s-a aflat în centrul tensiunilor din Europa asupra politicii migratorii.

După o călătorie de patru zile pe Marea Mediterană, cei 60 de migranți - 50 de bărbați, 5 femei și 5 minori, dintre care 3 neînsoțiți - vor fi examinați la bord de trei echipe ale Crucii Roșii, a declarat un oficial catalan. Ei vor fi apoi coborâți de pe navă și identificați de autorități înainte de a fi transferați în centre de primire.

După ce a primit nava Aquarius la jumătatea lunii iunie, noul guvern socialist spaniol condus de Pedro Sanchez a acceptat să deschidă portul din Barcelona pentru migranții de pe nava organizației Proactiva Open Arms, după ce autoritățile italiene au refuzat primirea acestora.

Săptămâna trecută, nava ONG-ului german Lifeline a acostat în Malta cu 233 de migranți la bord după o călătorie de o săptămână.

După săptămâni de tensiuni, liderii statelor UE au ajuns vinerea trecută la un compromis care propune crearea unor "platforme de debarcare" pentru migranți în afara Uniunii Europene pentru a descuraja astfel traversarea Mediteranei.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău