Nava umanitară germană Alan Kurdi a salvat peste 100 de migranți din Marea Mediterană

  • 20 Septembrie 2020 09:15
Nava umanitară germană Alan Kurdi a salvat peste 100 de migranți din Marea Mediterană

Organizația umanitară germană Sea-Eye a anunțat sâmbătă că nava sa pentru operațiuni de salvare Alan Kurdi a recuperat din apele mării alți peste 100 de migranți ce încercau să ajungă în Europa pe Marea Mediterană, informează duminică dpa, preluat de Agerpres.

În total, echipajul navei a salvat 114 oameni de pe o ambarcațiune gonflabilă și de pe o barcă din lemn. Printre cei afectați sunt opt copii și opt femei, iar o femeie este însărcinată, a precizat organizația.

Migranții au avut "un noroc incredibil" că au fost descoperiți de echipaj, a declarat Gorden Isler, președintele Sea-Eye.

Deocamdată, paza de coastă a Libiei și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) nu au comentat asupra operațiunii de salvare. Potrivit Sea-Eye, nici centrele de coordonare la nivel european, nici paza de coastă nu au răspuns la apelurile de urgență prin telefon sau email.

"Între timp, toate comunicațiile cu organizațiile de ajutorare au fost întrerupte și nimeni din Europa nu se consideră responsabil pentru acești oameni. Ei vor fi lăsați la libieni sau pe mare", a spus Jan Ribbeck din cadrul echipei pentru managementul operațiunilor Sea-Eye.

Nava Alan Kurdi, al cărei scop este să salveze migranți aflați în pericol, a întreprins încă o operațiune în Marea Mediterană în decursul ultimei săptămâni.

Autoritățile italiene au confiscat nava în luna mai, afirmând că ea are defecțiuni tehnice. Mai târziu, navei i s-a permis să se îndrepte spre portul spaniol Valencia pentru operațiuni de mentenanță, unde în urmă cu o săptămâna i s-a permis să revină pe mare.

Refugiați și migranți întreprind de multe ori traversări periculoase spre Europa din Libia. Potrivit OIM, mai mult de 590 de oameni au murit în Marea Mediterană anul acesta.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău