Nava care bloca Canalul Suez a fost repusă pe linia de plutire. Bursele au crescut imediat, prețul petrolului scade

  • 29 Martie 2021 08:15
Nava care bloca Canalul Suez a fost repusă pe linia de plutire. Bursele au crescut imediat, prețul petrolului scade

Nava Ever Given care a blocat timp de mai multe zile Canalul Suez a fost repusă pe linia de plutire și în prezent este asigurată, a anunțat compania Inchcape Shipping Services, într-o postare pe Twitter. Bursele asiatice și prețurile petrolului au reacționat imediat la anunț, relatează Reuters, citată de Mediafax și Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, nu se știe însă cât va mai dura până când circulația navelor va fi reluată normal.

Autoritatea Canalului Suez a spus anterior într-o declarație că operațiunile de remorcare pentru eliberarea navei au fost reluate.

Aproape 15% din traficul maritim total tranzitează Canalul Suez, motiv pentru care sute de nave așteaptă deblocarea navei Ever Given.

Bursele din Asia și prețul petrolului au reacționat imediat la anunț. Bursele au crescut, iar prețurile petrolului au scăzut, pe fondul speranțelor că o cale navigabilă vitală ar putea fi redeschisă iar transportul naval global și-ar putea reveni.

Știrile s-au adăugat optimismului cu privire la creșterea mondială, pe măsură ce piețele privesc către președintele american Joe Biden, care urmează să-și prezinte planurile de cheltuieli cu infrastructura săptămâna aceasta, ceea ce ar putea supralicita o recuperare deja accelerată a SUA.

Indicele MSCI al acțiunilor din Asia-Pacific cu excepția Japoniei a câștigat 0,3%, iar acțiunile de top din China au crescut cu 0,8%.

Indicele japonez Nikkei a câștigat 1%.

Petrolul Brent a scăzut cu 90 de cenți, la 63,67 dollari/baril, iar petrolul american WTI a scăzut cu 1,03 dolari, la 59,94 dolari/baril.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău