NATO va continua să sprijine Ucraina militar, economic și umanitar

  • 11 Ianuarie 13:56
NATO va continua să sprijine Ucraina militar, economic și umanitar

Aliații NATO și-au luat în mod ferm angajamentul, în cadrul unei reuniuni cu Ucraina, că vor continua să acorde acestei țări ajutor militar, economic și umanitar în fața invaziei ruse care durează de aproape doi ani, a anunțat Organizația Tratatului Atlanticului de Nord miercuri, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Într-un comunicat dat publicității după conferința video, NATO a adăugat că statele membre plănuiesc să livreze Ucrainei "capabilități suplimentare în valoare de miliarde de euro".

"NATO condamnă în mod ferm atacurile cu rachete și drone asupra civililor ucraineni, inclusiv cu arme din Coreea de Nord și Iran", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

"În condițiile în care Moscova își intensifică loviturile asupra orașelor și civililor ucraineni, aliații NATO întăresc apărarea aeriană a Ucrainei", a adăugat Stoltenberg.

Ucraina a fost reprezentată la această reuniune online de general-locotenentul Mikola Oleșciuk, comandantul forțelor aeriene ale Kievului, și de ministrul de interne-adjunct Oleksii Serhieiev.

Rusia și-a intensificat atacurile în preajma Anului Nou și a lovit două dintre cele mai mari orașe ale Ucrainei, Kievul și Harkovul, mai devreme luna aceasta, într-un nou val de lovituri aeriene grele.

Reuniunea NATO a avut loc la cererea Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău