NATO își va intensifica sprijinul pentru Ucraina. Stoltenberg: Referendumurile nu au nicio legitimitate și nu schimbă nimic

  • 24 Septembrie 2022 15:10
NATO își va intensifica sprijinul pentru Ucraina. Stoltenberg: Referendumurile nu au nicio legitimitate și nu schimbă nimic

NATO își va intensifica sprijinul pentru Kiev ca răspuns la referendumurile „false” organizate de Rusia în teritoriile ocupate din Ucraina, a declarat secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Secretarul general a făcut aceste declarații în timp ce Moscova a lansat voturile privind alipirea celor patru regiuni, Luhansk, Herson, Zaporojie și Donetsk, la Rusia, într-o manevră despre care Kievul și aliații săi spun că este un artificiu pentru anexarea teritoriilor și escaladarea războiului care durează deja de șapte luni.

„Răspunsul nostru, răspunsul NATO, este să ne intensificăm sprijinul”, a declarat Stoltenberg într-un interviu pentru CNN. „Cel mai bun mod de a pune capăt acestui război este să îi întărim în continuare pe ucraineni pe câmpul de luptă, astfel încât să poată, la un moment dat, să se așeze la masa de discuții și să ajungă la o soluție care este acceptabilă pentru Ucraina și care menține Ucraina ca națiune suverană și independentă în Europa”, a adăugat acesta.

Voturile au generat temeri că Moscova ar putea încorpora cele patru regiuni și apoi să prezinte eventualele atacuri de recucerire a acestora ca fiind un atac asupra Rusiei însăși.

„Exact pentru asta trebuie să fim pregătiți, că Rusia va folosi aceste voturi false pentru a intensifica și mai mult războiul din Ucraina”, a declarat Stoltenberg, întrebat despre acest scenariu. „Dar aceste voturi nu au nicio legitimitate și, bineînțeles, nu schimbă nimic. Acesta continuă să fie un război de agresiune din partea Rusiei împotriva Ucrainei”, a adăugat secretarul general al NATO.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău