NATO își extinde prezența navală în Marea Neagră: O fregată olandeză se va alătura celor două nave britanice așteptate în regiune

  • 05 Mai 2021 17:42
NATO își extinde prezența navală în Marea Neagră: O fregată olandeză se va alătura celor două nave britanice așteptate în regiune

Potrivit portalului UK Defence Journal, fregata olandeză HNLMS Evertsen se va alătura celor două nave britanice din compunerea grupării portavionului HMS Queen Elizabeth, pe care Londra le va trimite în Marea Neagră, transmite defenseromania.ro.

Potrivit sursei citate, după cum a informat publicația britanică, gruparea portavionului este formată din: două distrugătoare de tip 45 - HMS Diamond și HMS Defender, două fregate de tip 23 - HMS Kent și HMS Richmond, două nave de sprijin - RFA Tidespring și RFA Fort Victoria, precum și distrugătorul american USS The Sullivans (DDG-68) și fregata olandeză HNLMS Evertsen (F805).

Conform planului inițial, în Marea Neagră trebuiau să se deplaseze un distrugător de tip 45 și o fregată de tip 23 din gruparea portavionului. Ulterior, s-a decis ca acestora să li se alăture și fregata olandeză de apărare antiaeriană HNLMS Evertsen. Data sosirii navelor în Marea Neagră nu a fost încă stabilită.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău