NATO intenționează să descurajeze în continuare Rusia și să lupte împotriva pandemiei de coronavirus, a declarat Jens Stoltenberg

  • 14 Aprilie 2020 20:09
NATO intenționează să descurajeze în continuare Rusia și să lupte împotriva pandemiei de coronavirus, a declarat Jens Stoltenberg

NATO intenționează să acorde ajutor membrilor săi în lupta împotriva pandemiei cu noul tip de coronavirus și, în același timp, să continue descurajarea Rusiei, a declarat, marți, secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, în timpul unei conferințe de presă.

"Vedem că Rusia își menține prezența militară în apropierea granițelor NATO, inclusiv în regiunea Mării Negre, își sporește prezența militară în Crimeea și își întărește Flota Mării Negre" - a declarat Stoltenberg.

În opinia secretarului general al Alianței, Rusia continuă să acorde ajutor voluntarilor din estul Ucrainei. "Noi am reacționat la aceasta înaintea pandemiei de coronavirus, în timpul pandemiei și vom continua să reacționăm și după încheierea pandemiei" - a subliniat șeful NATO.

"NATO intenționează să ajute țările membre în lupta împotriva coronavirusului și, concomitent, să-și îndeplinească agajamentele cheie privind asigurarea securității țărilor Alianței" - a adăugat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a anunțat că Alianța și-a întărit prezența militară în regiunea Mării Negre, în principal prezența terestră și maritimă în România, și colaborează strâns cu țările partenere din regiune - Ucraina și Georgia. Amintim că pandemia de coronavirus va constitui unica temă a videoconferinței miniștrilor apărării din țările membre NATO, care este programată pentru 15 aprilie.

SURSA: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău