NATO dă asigurări că este pregătită să apere toți aliații, după survolarea spațiului aerian polonez de către o rachetă rusă

  • 25 Martie 15:18
NATO dă asigurări că este pregătită să apere toți aliații, după survolarea spațiului aerian polonez de către o rachetă rusă

NATO a dat asigurări luni că este pregătită să protejeze și să apere toți aliații după ce o rachetă rusă a survolat timp de câteva secunde spațiul aerian polonez la sfârșitul săptămânii trecute, în contextul unor atacuri comise de Rusia asupra Ucrainei, informează EFE.

„NATO condamnă energic ultimele atacuri ale Rusiei asupra civililor, orașelor și localităților ucrainene, inclusiv cele aflate în apropierea teritoriului aliat”, au declarat pentru agenția de presă spaniolă surse aliate, întrebate despre acest incident, scrie G4Media.

Sursele citate au amintit că, drept răspuns la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, alianța nord-atlantică și-a consolidat semnificativ prezența pe flancul estic, inclusiv cu avioane provenind de la țările aliate, pentru a proteja cerul Poloniei, transmite Agerpres.

„Continuăm să ne evaluăm abordarea și rămânem pregătiți să protejăm și să apărăm toți aliații”, au adăugat sursele menționate.

Forțele armate ale Poloniei au informat duminica aceasta că o rachetă rusă de croazieră a intrat în spațiul aerian al țării pentru 39 de secunde. Traiectoria rachetei a fost urmărită pe radare pe tot parcursul survolului teritoriului polonez, iar forțele aeriene poloneze au fost puse în alertă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău