NATO condamnă inaugurarea podului care leagă Rusia de Crimeea

  • 16 Mai 2018 16:22
NATO condamnă inaugurarea podului care leagă Rusia de Crimeea

NATO a condamnat miercuri, 15 mai, inaugurarea de către Rusia a unui pod care o leagă de Crimeea, spunând că este o nouă demonstrație a ''disprețului'' arătat de Moscova față de Dreptul internațional, relatează AFP.

„Rusia continuă să își arate disprețul față de Dreptul internațional", a transmis, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al Alianței Nord-Atlantice, Piers Cazalet.

„Crimeea face parte din Ucraina, iar acest pod reprezintă o nouă încălcare a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, inclusiv încălcarea drepturilor de navigație în apele sale teritoriale", a subliniat purtătorul de cuvânt.

„NATO este alături de Ucraina și nu recunoaște și nu vom recunoaște anexarea ilegală și ilegitimă a Crimeei de către Rusia", a reafirmat el.

Președintele rus Vladimir Putin a traversat marți noul pod care leagă Rusia de Crimeea la volanul unui camion, inaugurând astfel tronsonul rutier al acestui pod cu o mare încărcătură simbolică pentru Kremlin.

Podul, care traversează strâmtoarea Kerci, un braț de mare între Marea Azov și Marea Neagră, urmărește să reducă izolarea Crimeii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău