Un văr al lui Vladimir Putin ar fi implicat în uriașul scandal de spălare de bani prin intermediul mai multor bănci din Europa

  • 23 Mai 2019 09:55
Un văr al lui Vladimir Putin ar fi implicat în uriașul scandal de spălare de bani prin intermediul mai multor bănci din Europa

Un văr al președintelui rus Vladimir Putin ar fi implicat în uriașul scandal de spălare de bani prin intermediul mai multor bănci din Europa. Așa susține un angajat al Danske Bank din Estonia. Activitatea filialei este suspendată din februarie și anchetată în Danemarca, Marea Britanie și Statele Unite, potrivit Digi24.ro.

Între 2007 și 2015, Rusia ar fi folosit această bancă pentru a spăla 200 de miliarde de euro, o sumă de două ori mai mare decât produsul intern brut al Estoniei.

Reporter: Mare parte din bani au ajuns în bancă și au părăsit-o a doua zi, nu?

Howard Wilkinson, angajat al băncii: A doua zi? Crezi că lucrurile mergeau atât de încet? Nu știam unde se duceau banii. Se pare că era implicat și domnul Igor Putin, dacă nu mă înșel, vărul președintelui rus. Existau, de asemenea, legături cu FSB (Serviciul rus de Securitate, n.red.).

Reporter: Crezi că e vreo șansă să aflăm ai cui erau banii și unde au ajuns?

Howard Wilkinson, angajat al băncii: Gândește-te că mergi prin zăpadă, ninge continuu, iar zăpada acoperă urmele pașilor. În această situație suntem acum, în 2019. Nu e imposibil, dar e mult, mult mai greu.

Sursa: Digi24.ro

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău