NATO adună dovezi pentru a-l trage la răspundere pe Putin pentru crimele de război din Ucraina

  • 05 Aprilie 2022 19:23
NATO adună dovezi pentru a-l trage la răspundere pe Putin pentru crimele de război din Ucraina

Reprezentantul permanent al SUA la NATO, Julianne Smith, a declarat marți că alianța strânge dovezi pentru a-i face răspunzători pe președintele rus Vladimir Putin și apropiații sa pentru „crimele de război” din Ucraina, relatează CNN.

„Ceea ce trebuie să facem este să colectăm informațiile de care avem nevoie pentru a-i trage la răspundere pe Putin și echipa sa de la Moscova. Acest lucru se poate face prin mai multe căi, prin Curtea Penală Internațională, mai există și opțiunea Națiunilor Unite. Există mai multe moduri de a face asta”, a spus ea la o conferință de presă la Bruxelles, scrie DIGI24.

Răspunzând la o întrebare despre modul în care Statele Unite vor ajuta la investigarea presupuselor crime de război comise de forțele ruse în Ucraina, Smith a spus: „În primul rând, dorim să ne asigurăm că expunem adevărul și pentru aceasta trebuie să colectăm cât mai multe informații.”

„Acum ne bazăm pe mărturii ale cetățenilor ucraineni. Sunt organizații internaționale, ONG-uri care încep să colecteze și informații, alcătuind o narațiune, încercând să punem cap la cap ceea ce s-a întâmplat”, a adăugat ea.

Smith a avertizat că este „prea devreme pentru a spune definitiv ce s-a întâmplat” în Bucha și în alte orașe în care presupuse crime de război au fost comise de Rusia.

Suntem destul de încrezători că vom putea pune cap la cap dovezile de care avem nevoie pentru a-l trage la răspundere pe Putin”, a adăugat Smith.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:1,54 m/s
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău