NATO a transferat în Lituania primii militari din Germania și Belgia

  • 25 Ianuarie 2017 14:38
NATO a transferat în Lituania primii militari din Germania și Belgia www.dw.com

NATO continuă să transfere trupe în Europa de Est, în cadrul consolidării capacității de apărare a țărilor – membre ale alianței în fața amenințarii ruse.

În Lituania au sosit marți, 24 ianuarie, primii soldați ai Forțelor Armate ale Germaniei și Belgiei, relatează cotidianul german Der Spiegel.

Conform planurilor inițiale, avionul cu soldați germani la bord urma sa ajunga pe aeroportul din Vilnius luni, 23 ianuarie, dar vremea rea a împiedicat aterizarea avionului.

Până la sfârșitul lunii februarie, numărul trupelor germane în Lituania urmeaza sa ajunga treptat până la 450 de militari. Numărul total al militarilor din batalion, care va include, de asemenea, soldați din Belgia, Olanda și Norvegia, va fi până la sfârșitul lunii mai de 1.200 de militari.

Numărul exact de militari sosiți în Lituania nu se precizeaza. Între timp, agenția de știri lituaniană Delfi a comunicat că, cu puțin timp înainte de sosirea soldaților germani, pe aeroport au ajuns primii 30 de militari din Belgia, iar în portul Klaipeda a andocat o navă belgiană cu echipament militar.

Sursa: paginaderusia.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău