Natalia Gherman a solicitat, la Paris, sprijinirea Republicii Moldova în parcursul său european

  • 07 Noiembrie 2013 18:13
Natalia Gherman a solicitat, la Paris, sprijinirea Republicii Moldova în parcursul său european

Natalia Gherman a făcut apel la solidaritatea francofonă și a solicitat sprijinirea Republicii Moldova în parcursul său european.

Ministrul de externe Natalia Gherman, a evocat perspectiva parafării Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE la summitul de la Vilnius, în discursul rostit, joi, 7 noiembrie, la Paris la Conferința miniștrilor de Externe ai statelor membre ale Organizației internaționale a Francofoniei. Natalia Gherman a făcut apel la solidaritatea francofonă și a solicitat sprijinirea Republicii Moldova în parcursul său european.

Miniștrii statelor francofone au luat în discuție chestiuni legate de promovarea democrației și respectarea drepturilor omului, soluționarea situațiilor de criză în spațiul francofon, a problemelor de cooperare în diverse domenii, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Tot azi, Natalia Gherman s-a întâlnit la Paris cu ministrul francez de Externe Laurent Fabius. În cadrul vizitei, Natalia Gherman va avea întrevederi cu mai mulți oficiali francezi, între care Paul Jean-Ortiz, consilier diplomatic al președintelui francez, François Hollande.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău