Natalia Gavriliță, la Salonul Internațional de carte BookFest: Trebuie să construim cât mai multe poduri fizice, dar și culturale cu România. Ne bucurăm de poduri literare peste Prut

  • 03 Septembrie 2022 16:16
Natalia Gavriliță, la Salonul Internațional de carte BookFest: Trebuie să construim cât mai multe poduri fizice, dar și culturale cu România. Ne bucurăm de poduri literare peste Prut

Premierul Natalia Gavriliță a vizitat Salonul Internațional de carte BookFest, care se desfășoară zilele acestea la Chișinău.

Ea a scris într-un mesaj că „trebuie să construim cât mai multe poduri fizice, dar și culturale cu România. Păi iată că, în perioada 31 august - 4 septembrie, ne bucurăm de poduri literare peste Prut”.

„Am găsit multe cărți de calitate pentru copii, pe care abia aștept sa le citesc cu fiul meu, dar și cărți utile pentru biblioteca mea. Am fost impresionată să văd un ghid conversațional pentru adulții și copiii refugiați din Ucraina, care să-i ajute să cunoască cuvintele și frazele de baza în limba română”, a scris că Natalia Gavriliță.

Salonul de carte din acest an este desfășurat sub înaltul Patronaj al Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și al Președintelui României, Klaus Iohannis.

Astăzi, sâmbătă, 3 septembrie, programul BookFest Chișinău continuă cu mai multe lansări de carte Humanitas: Cristian Preda, „Robul succesului. Viața politică a lui Victor Eftimiu sub șase constituții“; Sabina Fati, „Călătorie pe urmele conflictelor de lângă noi. Kurdistan, Irak, Anatolia, Armenia“; Emilia Șercan, „Cazul Ponta. Reconstituirea celui mai infam plagiat din istoria României“. Dezbatere: „Cui i-e frică de libertatea presei?“, participă: Emilia Șercan, Sabina Fati, Sorin Ioniță, Vitalie Ciobanu, Mariana Rață, Vasile Botnaru, Alina Radu. Moderator: Cristian Preda.

Prezentarea volumului colectiv „Vin rușii! 5 perspective asupra unei vecinătăți primejdioase“ de Marian Voicu, Ioan Stanomir, Valentin Naumescu, Sabina Fati, Vitalie Ciobanu.

Duminică, 4 septembrie, Institutul Cultural Român organizează un Atelier de literatură pentru copii, un eveniment dedicat scriitorului de literatură pentru copii Spiridon Vangheli la împlinirea vârstei de 90 de ani cu participarea autorului. Vor avea loc lansări de carte Editura Junimea, Editura Prut, Editura Eikon.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău