Natalia Gavrilița, la întrevederea cu senatorul Christopher Andrew Coons: „Vom face tot ce este posibil pentru a proteja oamenii de scumpiri, iar asistența adițională din partea SUA va fi extrem de utilă în acest sens”

  • 22 Iulie 08:48
Natalia Gavrilița, la întrevederea cu senatorul Christopher Andrew Coons: „Vom face tot ce este posibil pentru a proteja oamenii de scumpiri, iar asistența adițională din partea SUA va fi extrem de utilă în acest sens”

Soluțiile privind fortificarea securității energetice naționale, dar și depășirea crizei regionale au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Nataliei Gavrilița cu senatorul american, Christopher Andrew Coons. Părțile au făcut un schimb de opinii privind situația actuală de securitate și au vorbit despre modalitățile practice de a sprijini Republica Moldova, inclusiv pentru asigurarea stabilității și rezilienței economice și energetice.  

Șefa Executivului a menționat că, în această perioadă, investițiile strategice în domeniul energetic sunt prioritare, iar autoritățile au setat mai multe obiective ce țin de  diversificarea surselor de energie. În același timp, potrivit prim-ministrului, în gestionarea acestei crize accentul este pus pe oameni și ajutorul pe care Guvernul îl poate oferi celor cu venituri modeste.

În acest sens,  în scopul diminuării impactului creșterii prețurilor la energie asupra consumatorilor vulnerabili, recent, a fost aprobată instituirea Fondului de reducere a vulnerabilității energetice. Crearea Fondului va permite acordarea în factură a compensațiilor lunare pentru consumul de gaze naturale, energie electrică și energie termică, precum și a unei subvenții pentru înlocuirea electrocasnicelor depășite tehnic cu unele eficiente din punct de vedere energetic. „Vom face în continuare tot ce este posibil pentru a proteja cetățenii noștri de scumpiri, iar asistența adițională din partea partenerilor noștri, în mod special din partea SUA, va fi extrem de utilă în acest sens”, a spus Natalia Gavrilița.

Oficialii și-au exprimat interesul pentru consolidarea parteneriatului moldo-american în sectoare cu potențial ridicat și au convenit să întreprindă eforturi comune pentru realizarea cu succes a proceselor de transformare, lansate în beneficiul oamenilor din Republica Moldova.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
1,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:98 %
Vint:3,6 m/s
Sat
1
Sun
1
Mon
-0
Tue
0
Wed
3
Arhivă Radio Chișinău