Natalia Gavriliță, la întrevederea cu experții FMI: Procesul de implementare a proiectelor investiționale va fi perfecționat

  • 24 Octombrie 2019 14:00
Natalia Gavriliță, la întrevederea cu experții FMI: Procesul de implementare a proiectelor investiționale va fi perfecționat

Republica Moldova va îmbunătăți procesul de planificare și implementare a proiectelor de investiții capitale.

Reforma va viza ajustarea legislației naționale, dar și perfecționarea mecanismului de valorificare a resurselor pentru investiții. Despre aceasta a anunțat ministrul finanțelor, Natalia Gavrilița, în cadrul unei întrevederi cu un grup de experți ai Fondului Monetar Internațional, care s-a aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, transmite IPN.

Potrivit Nataliei Gavrilița, de investițiile în infrastructură depinde în mod direct dezvoltarea economică a Republicii Moldova. „Pentru a face investiții durabile în infrastructură trebuie, în primul rând, să avem un sistem eficient de selectare a proiectelor și distribuire a resurselor, bazat pe niște principii foarte riguroase. Banii care merg în investiții trebuie să fie utilizați în mod rațional, astfel ca să contribuie la crearea unei infrastructuri moderne și de calitate. La fel, este important să asigurăm transparența. Oamenii trebuie să știe ce fel de proiecte de infrastructură se vor implementa, ca să poată participa la monitorizarea calității acestora”, a spus Natalia Gavrilița, citată într-un comunicat de presă al MF.

Experții FMI au făcut o evaluare a managementului investițiilor publice din Republica Moldova. La final, aceștia au elaborat un raport preliminar, care trasează punctele forte și punctele slabe, lacunele existente în sistemul de management al cheltuielilor capitale publice, precum și recomandările de îmbunătățire și perfecționare a sistemului existent.

Experții FMI au avut ședințe comune cu autorități publice implicate în procesul de implementare a proiectelor investiționale. Este vorba despre Cancelaria de Stat, Curtea de Conturi, ministere, dar și alte instituții de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
-2,26
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
0
Sun
-3
Mon
-2
Tue
-2
Wed
-2
Arhivă Radio Chișinău