Natalia Gavrilița îi răspunde lui Vladimir Putin: R. Moldova este o țară suverană și gazul pe care îl procură și pentru care plătește poate să-l stocheze acolo unde decide

  • 10 Decembrie 2022 10:32
Natalia Gavrilița îi răspunde lui Vladimir Putin: R. Moldova este o țară suverană și gazul pe care îl procură și pentru care plătește poate să-l stocheze acolo unde decide

Republica Moldova este o țară suverană și decide singură unde-și stochează gazul pe care îl procură! Este răspunsul premierului Natalia Gavrilița după ce liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, s-a arătat indignat de faptul că gazul procurat de Republica Moldova de la Gazprom este stocat pe teritoriul Ucrainei. În același timp, premierul dă asigurări că semnarea contractului cu MGRES este o decizie avantajoasă pentru ambele maluri, întrucât le oferă cetățenilor energie electrică la un preț mai mic și posibilitatea de a evita deconectările în cazul unor noi bombardamente asupra Ucrainei, notează IPN.

Acum două zile, președintele Federației Ruse și-a manifestat nedumerirea față de decizia Chișinăului de a-și păstra stocurile de gaz în Ucraina. Vladimir Putin i-a cerut ministrului Energiei din Rusia să analizeze situația.

Republica Moldova este o țară suverană și gazul pe care îl procură și pentru care plătește poate să-l stocheze acolo unde decide. Noi nu avem stocuri de gaze naturale în Republica Moldova, stocăm o anumită cantitate de gaze naturale în România, însă acolo stocurile sunt destul de pline, și stocăm anumite cantități în Ucraina, pentru că există capacități de stocare și pentru că aceste stocuri sunt sigure. De aceea, gazul pe care noi îl procurăm și îl plătim suntem liberi să-l stocăm acolo unde decidem”, a spus în replică Natalia Gavrilița în cadrul unui interviu la Vocea Basarabiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:1,03 m/s
Fri
16
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău