Natalia Gavrilița: Guvernul a susținut decizia SUA de a aplica Legea Magnitsky pentru mai mulți politicieni și entități din R. Moldova

  • 26 Octombrie 2022 19:36
Natalia Gavrilița: Guvernul a susținut decizia SUA de a aplica Legea Magnitsky pentru mai mulți politicieni și entități din R. Moldova

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a susținut o conferință de presă în care a salutat decizia Guvernului SUA de a impune sancțiuni pentru o serie de politicieni și entități politice din Republica Moldova, pe care i-a inclus în Global Magnitsky Act numită și Legea Magnitsky, transmite MOLDPRES.

„Mulțumesc tuturor cetățenilor care au crezut în guvernarea noastră, care au crezut în președintele țării și deciziile luate în Legislativ și Executiv. Legea Magnitsky anunțată astăzi de SUA este o confirmare a tuturor măsurilor noastre de a contracara corupția și de a trage la răspundere toți figuranții în dosarele de mare rezonanță”, a specificat Natalia Gavrilița, scrie sursa citată.

Șefa Guvernului a fost însoțită la briefing de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, care a relevat, la rândul său, că indiferent de cetățenia deținută în prezent, hoții și vânzătorii de țară vor fi sancționați. „N-o să-i ajute nici un fel de pașaport”, a spus Litvinenco.

Departamentul Trezoreriei al Statelor Unite ale Americii a impus sancțiuni împotriva fostului președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, și al liderului Partidului „Șor”, Ilan Șor. Declarația a fost făcută astăzi de Ambasadorul SUA la Chișinău, Kent Logsdon, în cadrul unui briefing de presă. „Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a anunțat sancțiuni împotriva a doi oligarhi moldoveni Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor și a mai multor entități și persoane asociate acestora pentru acțiuni legate de corupție sistemică și interferență în alegeri. Includerea în listă a persoanelor sancționate înseamnă că orice active din proprietatea lui Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, care se află în SUA, sunt blocate și trebuie raportate către Biroul de control ale activelor străine al Trezoreriei americane. Statele Unite ale Americii demonstrează încă o dată că vă sunt alături în combaterea corupției”, a spus ambasadorul.

Kent Logsdon a subliniat că, pe lângă sancțiunile impuse, SUA au luat măsuri pentru a contracara campaniile persistente ale Guvernului Federației Ruse în Republica Moldova. Astfel, au fost aprobate sancțiuni împotriva și altor persoane și entități ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău