Natalia Gavrilița | Din cauza dificultăților economice și crizei provocate de războiul din Ucraina populația Republicii Moldova are mult de suferit

  • 08 August 2022 10:31
Natalia Gavrilița | Din cauza dificultăților economice și crizei provocate de războiul din Ucraina populația Republicii Moldova are mult de suferit

Miniștrii din cadrul Guvernului condus de Natalia Gavriliță prezintă la această oră raportul de activitate cu ocazia unui an de guvernare al actualului Executiv.

Anul trecut a fost unul din cei mai grei din istoria noastră, a declarat premierul Natalia Gavriliță, în debutul ședinței. Potrivit premierului, cel mai mare succes din primul an de guvernare a fost obținerea statutului de țara candidată la UE pentru Republica Moldova, după Consiliul European din 23 iunie a.c. de la Bruxelles, dar din cauza dificultăților economice și crizei provocate de războiul din Ucraina populația Republicii Moldova are mult de suferit.

La capitolul reușite, Natalia Gavriliță a încadrat și reforma în justiție, deblocarea asistenței internaționale pentru Republica Moldova, ridicarea cotelor la exporturi în UE, deblocarea vămilor cu România și ajutarea Ucrainei în acest fel. Totodată, premierul a amintit că Executivul a oferit compensații pentru sezonul rece, compensații pentru agricultori, au fost puse la dispoziție fonduri pentru programul „Satul european”, s-au ieftinit serviciile publice.

Natalia Gavriliță a mai spus că Republica Moldova se confruntă cu o situație economică grea și că  se așteaptă la o iarnă grea, cu multe încercări pentru care Guvernul se pregătește  de pe acum.

Amintim că actualul cabinet a fost învestit la 6 august 2021 și are 13 ministere. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău