Natalia Gavrilița: Antreprenorii străini sunt interesați să investească în Republica Moldova

  • 03 Octombrie 2022 09:30
Natalia Gavrilița: Antreprenorii străini sunt interesați să investească în Republica Moldova

Antreprenorii străini sunt interesați să investească în Republica Moldova, în contextul perspectivei Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană, dar și a reformelor inițiate în domeniul justiției. O declarație în acest sens a făcut premierul Natalia Gavrilița, într-un discurs online susținut la cea de-a opta ediție a convenției moldo-americane, relatează Radio Moldova.

Totodată, premierul a încurajat diaspora să revină acasă, scrie TRM.md.

„De fiecare dată când mă întâlnesc fie cu reprezentanții guvernului altor state, fie cu antreprenori, când le spun despre eforturile noastre de evaluare a judecătorilor și procurorilor, de curățare a instituțiilor statului de corupție sau perspectivei noastre de aderare la UE. Foarte mulți investitori își doresc o justiție dreaptă, ei spun că vor veni neapărat să investească în aceste condiții. Noi  nu avem munți, nu avem oceane, bogăția principală a Moldovei sunt oamenii ei, oriunde s-ar afla”, a declarat Natalia Gavrilița.

Șefa Executivului a amintit de mai multe măsuri pe care le-a întreprins Guvernul în sprijinul cetățenilor moldoveni care vor să revină în țară. Natalia Gavrilița s-a referit la scutirea de taxe pentru introducerea în țară a obiectelor de uz personal și a unui mijloc de transport, semnarea mai multor acorduri bilaterale cu diverse țări, dar și la introducerea unui nou element în programul 1+1, unde statul își dublează contribuția pentru cetățenii care doresc să-și inițieze afaceri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău