Natalia Gavrilița a discutat cu Laura Hruby, însărcinat cu afaceri ad-interim în cadrul misiunii diplomatice a Ambasadei Statelor Unite ale Americii

  • 13 August 2021 18:45
Natalia Gavrilița a discutat cu Laura Hruby, însărcinat cu afaceri ad-interim în cadrul misiunii diplomatice a Ambasadei Statelor Unite ale Americii

Premierul Natalia Gavrilița a discutat astăzi, cu Laura Hruby, însărcinat cu afaceri ad-interim, adjunctul șefului misiunii diplomatice a Ambasadei Statelor Unite ale Americii. Natalia Gavrilița a mulțumit Laurei Hruby pentru asistența semnificativă din partea SUA în susținerea eforturilor naționale de combatere și reducere a pandemiei COVID-19, inclusiv pentru donația de vaccinuri Johnson & Johnson, oferită țării noastre de Statele Unite, prin platforma COVAX.

Totodată, prim-ministru a remarcat colaborarea dinamică între SUA și Republica Moldova, axată pe mai multe domenii de interes, cum ar fi cooperarea economică și comercială, buna guvernare, apărare și securitate.
 
„Construirea dialogului strategic cu SUA este una dintre prioritățile agendei noastre bilaterale. Suntem recunoscători pentru asistență financiară și de dezvoltare care ne-a fost acordată de-a lungul anilor. Este o contribuție semnificativă în susținerea eforturilor noastre de a avansa agenda de reforme și de a consolida capacităților instituționale”, a mai spus prim-ministrul.
 
În cadrul întâlnirii s-a discutat necesitatea reluării negocierilor pe acordurile de asistență pentru creșterea comerțului și investițiilor în sectoarele cheie și guvernare democratică și eficientă.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău