Natalia Gavrilița: „Rep. Moldova este antrenată într-un război hibrid cu elemente destabilizatoare. Cetățenii trebuie să fie vigilenți”

  • 09 Noiembrie 2022 16:01
Natalia Gavrilița: „Rep. Moldova este antrenată într-un război hibrid cu elemente destabilizatoare. Cetățenii trebuie să fie vigilenți”

Rep. Moldova este antrenată într-un război hibrid cu elemente destabilizatoare iar cetățenii trebuie să fie vigilenți. Declarațiile au fost făcute de premierul Natalia Gavrilița în debutul ședinței Guvernului de astăzi, după ce conturile de telegram ale președintei Maia Sandu și ale vicepremierului Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, au fost sparte. Premierul a cerut vicepremierului pentru Digitalizare, Iurie Țurcanu, să fie întreprinse toate măsurile pentru securizarea conturilor din social-media ale membrilor Executivului, transmite Radio Chișinău.

În mesajele false a fost vizat ministrul Justiției, care astăzi a prezentat în ședința Cabinetului de miniștri sesizarea Curții Constituționale privind scoaterea Partidului ”Șor” în afara legii. Dezinformările ar putea continua în condițiile în care ”lupta împotriva corupților, hoților și celor care doresc dezbinarea societății aduce rezultate”, a declarat premierul Natalia Gavrilița.

”Vreau să folosesc acest prilej pentru a îndemna toți cetățenii țării să fie foarte atenți cu informația pe care o consumă. Vedem că aceste tehnologii informaționale pot duce la conturi sparte, mesaje false, mesaje care sunt pretinse de la unele persoane, pe când nu sunt. Vă rog să ne informăm corect și să aplicăm gândirea critică atunci când citim știri sau postări pe rețelele de socializare. Este o situație complicată. Suntem într-un război hibrid cu elemente de destabilizare și trebuie să fim uniți și vigilenți”, a spus Natalia Gavrilița

Amintim că în după amiaza zilei, canalul de Telegram al șefei statului, precum și cel al vicepremierului, Andrei Spînu a fost ținta hackerilor. Pe acestea au apărut mai multe mesaje identice în care șefa statului și-ar fi anunțat intenția să  comunice despre o serie de ilegalități din cadrul Procuraturii Generale și Ministerului Justiției.

Ulterior aceste mesaje au fost șterse. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Fri
27
Sat
26
Sun
27
Mon
26
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău