Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Mircea Geoană. Oficialii au discutat despre creșterea riscurilor de securitate și eforturile depuse pentru menținerea păcii și stabilității în R. Moldova

  • 09 Februarie 2023 08:39
Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Mircea Geoană. Oficialii au discutat despre creșterea riscurilor de securitate și eforturile depuse pentru menținerea păcii și stabilității în R. Moldova

Premierul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Bruxelles, ieri, 8 februarie. Discuția s-a axat pe consecințele economice și sociale ale războiului Rusiei împotriva Ucrainei pentru cetățenii Republicii Moldova, se arată în postarea premierului de pe Facebook.

La fel, oficialii au discutat și despre creșterea riscurilor de securitate și eforturile depuse pentru menținerea păcii și stabilității în Republica Moldova.

„Am salutat eforturile de coordonare și cooperarea dintre NATO și UE în implementarea practică a asistenței acordate statelor partenere, inclusiv Republicii Moldova.

Republica Moldova și NATO au o colaborare lungă și reușită în cadrul Parteneriatului pentru Pace și a Planului Individual de Acțiuni (IPAP) pentru avansarea procesului de reformare și modernizare a sectorului de securitate și apărare națională, aprobat în 2006 și actualizat ulterior.

În context, am discutat și posibilitatea aprobării unui pachet adaptat al Programului de Consolidare a Capacităților de Apărare, în calitate de instrument pentru accesarea sprijinului și expertizei NATO în consolidarea rezilienței și apărării civile, precum și dezvoltarea capacităților de comunicare strategică, apărare cibernetică, servicii inginerești sau medicale.

Am exprimat determinarea Republicii Moldova de a contribui la pacea și securitatea mondială, inclusiv prin participarea la misiunile de menținere a păcii sau misiuni de asistență umanitară”, scrie Gavrilița în postare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău