Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ministrul Economiei al Republicii Azerbaidjan, Mikayil Jabbarov

  • 11 Octombrie 2022 15:54
Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ministrul Economiei al Republicii Azerbaidjan, Mikayil Jabbarov

Premierul Natalia Gavrilița a avut astăzi, 11 octombrie, o întrevedere cu ministrul Economiei al Republicii Azerbaidjan, Mikayil Jabbarov. În cadrul discuțiilor s-a pus accentul pe dezvoltarea relațiilor comercial-economice moldo-azere, atragerea investițiilor, creșterea volumului comercial, dar și pe perspectivele de colaborare în domeniul energetic în contextul provocărilor cu care se confruntă R. Moldova.

 
 
„Am subliniat dinamica pozitivă a relațiilor moldo-azere din ultima perioadă, demonstrată prin decizii concrete și am salutat desfășurarea, după o pauză de 10 ani, a Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică dintre Republica Moldova și Azerbaidjan. De asemenea, am apreciat realizarea în practică a înțelegerilor anterioare referitoare la furnizarea fertilizanților pe piața moldovenească și acordarea a 300 de autorizații de transport.
 
Atragerea investițiilor străine rămâne o prioritate pentru autoritățile de la Chișinău, prin urmare, am accentuat avantajele pe care le oferă Zonele Economice Libere și Parcurile Industriale din Republica Moldova și am menționat că investițiile azere ar juca un rol important în sectoare, precum prelucrarea agricolă, eficiența energetică, IT, logistică și transport”, susține premierul.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:3,6 m/s
Sat
11
Sun
16
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău